Meklējot bezvēsts pazudušos, Meksikā atrastas 873 slepenas kapu bedres

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brīvprātīgie Meksikā meklē bezvēsts pazudušo apbedījumu vietas.
Brīvprātīgie Meksikā meklē bezvēsts pazudušo apbedījumu vietas. Foto: Reuters/ScanPix

Meksikā valsts mērogā meklējot desmitiem tūkstošus bez vēsts pazudušu cilvēku, līdz šim ir atrasti 1124 līķi 873 slepenās kapu bedrēs, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Nacionālā meklēšanas komisija pavēstīja, ka tās darba pirmajos 13 mēnešos ir identificēti tikai apmēram trešdaļa atrasto līķu, bet radiniekiem ir atdota mazāk nekā ceturtdaļa no visiem atrastajiem līķiem.

Meksikā ir apmēram 40 000 bezvēsts pazudušo no narkotiku kara, kas notika no 2006. līdz 2012. gadam, bet valstī ir arī daudz līķu, kas nav identificēti vai uz kuriem nav pieteikušies tuvinieki. Valdība ir izveidojusi DNS datubāzes, lai veicinātu identifikāciju.

Kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem valstī ir pazuduši bez vēsts vairāk nekā 61 000 cilvēku, pārsvarā minētā narkotiku kara laikā.

Vislielākais pazudušo skaits un vislielākais atrasto kapu bedru skaits ir reģistrēti Tamaulipasas štatā, kas atrodas valsts ziemeļos pie ASV robežas.

Šādas neiezīmētas bedres bieži izmanto narkotirgoņu un cilvēku nolaupītāju bandas, lai atbrīvotos no savu upuru vai konkurentu līķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu