NBA aizvadītajā naktī: Dončičam kārtējais "triple-double"; Jokičam 47 punkti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Luka Dončičs pirmdien palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un arī atkārtot līgas rekordu.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 118:110 pārspēja Čikāgas "Bulls", sarūpējot pretiniekiem ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Ceļgala traumas dēļ ceturto spēli pēc kārtas izlaida Kristaps Porziņģis. Sagaidāms, ka Latvijas basketbolists laukumā varētu atgriezties nākamajā "Mavericks" spēlē.

Dončičs guva 38 punktus, 21 no tiem trešajā ceturtdaļā. Slovēnijas basketbolista kontā arī 11 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles, tādējādi viņš noformēja sev jau 11. "triple-double" šosezon.

Arī "Bulls" sastāvā spilgts sniegums eiropiešiem - Lauri Markanens no Somijas guva 26 punktus, bet Tomāšs Satoranskis no Čehijas atzīmējās ar 11 punktiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

"Mavericks" šajā mačā izpildīja 41 tālmetienu, no tiem mērķi sasniedza 16 trīspunktu metieni.

Dalasas klubs atkārtojis NBA rekordu, ko pērn sasniedza Hjūstonas "Rockets" - 15 spēlēs pēc kārtas trāpīti vismaz 13 tālmetieni.

"Mavericks" sastāvā kanādietis Dvairs Pauels guva 16 punktus ar perfektu precizitāti (2p. 6/6, soda metieni 4/4).

15 punktus Dalasai pievienoja Tims Hārdevejs juniors, bet pa 11 iemeta Dorians Finnijs-Smits un Džastins Džeksons.

"Mavericks" ar 23 uzvarām un 13 zaudējumiem patlaban ieņem 6. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt "Bulls" ar bilanci 13-24 ierindojas 10. pozīcijā Austrumu konferences kopvērtējumā.

Citā spēlē Serbijas basketbolists Nikola Jokičs guva 47 punktus, palīdzot Denveras "Nuggets" ar 123:115 pārspēt šobrīd līgas vājāko vienību Atlantas "Hawks".

47 punkti ir Jokiča karjeras rezultativitātes rekords NBA čempionātā. "Nuggets" ar 25 uzvarām un 11 zaudējumiem ieņem 2. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Lietuvas basketbolists Domants Sabonis guva 18 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un veica 7 rezultatīvas piespēles Indiānas "Pacers" uzvarā.

"Pacers" ar 115:104 uzveica Šarlotas "Hornets".

NBA līdervienību Milvoki "Bucks" no zaudējuma nespēja glābt Grieķijas basketbolists Janis Adetokunbo, kurš guva 24 punktus, izcīnīja 12 bumbas pie groziem un izpildīja 8 rezultatīvas piespēles.

"Bucks" ar 104:126 piekāpās Sanantonio "Spurs", taču ar 32 uzvarām un 6 zaudējumiem Milvoki joprojām ir Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējuma līdere.

Citā mačā Horvātijas basketbolists Bojans Bogdanovičs guva 35 punktus, sekmējot Jūtas "Jazz" uzvaru ar 128:126 pret Ņūorleānas "Pelicans".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu