Merzļikins: Darīju savu darbu un mēģināju palīdzēt komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Lai arī vienus vārtus pirmajā periodā Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos Losandželosā tomēr nācās ielaist, palīdzēju komandai atrast savu ritmu, un vēlāk komandas biedri daudz palīdzēja man, bloķējot metienus, pēcspēles intervijā žurnālistiem ģērbtuvēs teica Merzļikins.

Kolumbusas "Blue Jackets" pirmdien viesos ar rezultātu 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) pieveica Losandželosas "Kings".

"Pirmajā periodā darīju savu darbu un mēģināju palīdzēt komandas biedriem sākt spēlēt savu spēli. Pēc tam viņi to pašu izdarīja manā labā, bloķējot ripas, jo bija metieni, ko neredzēju," savstarpējo palīdzību ar laukuma spēlētājiem uzsvēra vārtsargs pēcspēles intervijā žurnālistiem teica Latvijas vārtsargs.

Ģērbtuvēs viņš vēl nevarēja pateikt, kā ielaidis pirmo "golu": "Pat atkārtojumā neredzēju, kā ripa ielidoja vārtos. Pirmo metienu atvairīju, bet par otro nav ne jausmas, vai ripa izlidoja caur padusi vai starp kājsargiem. Man vēl ir jānoskatās video."

Pēc lieliski paveiktā darba pirmajā periodā otrajā nācās sevi uzturēt tonusā, lai būtu gatavs retajiem pretinieku metieniem: "Tas ir grūti. Turklāt esmu šeit pirmo gadu, un man vēl trūkst pieredzes. Piemēram, šovakar spēlējām vēlu vakarā, un man pie tā ir jāpierod. Pretinieki ir ātri un bīstami. Visu laiku ir jābūt gatavam, lai neielaistu vārtus."

Līdz ar Jonasa Korpisalo savainojumu Merzļikins vārtos ir regulāri, un viena vai vairākas kļūdas nenoved pie vārtsarga nomaiņas. "Tā šķiet, ka spiediens ir mazāks, taču joprojām katra kļūda kaut ko maksā. Ar to tu apdraudi savu komandu. Protams, tu nevēlies ko tādu pieļaut. Mēs cīnāmies par katru punktu, katrs spēlētājs cenšas no visa spēka, un mums ir jāiegūst visi punkti, ko varam. Nav teikts, ka mana kļūda neļaus punktus iegūt, bet hokejs ir traka spēle. Ja skatāties Vašingtonas "Capitals" mačus, viņi iemet divus vārtus minūtē, kas ir ārprātīgi. Ja kļūdies, vienkārši jāturpina cīnīties."

Šosezon Merzļikins NHL ir aizvadījis 14 spēles, no kurām uzvarējis trijās pēdējo četru maču laikā. Vidēji spēlē viņš ielaidis 2,86 ripas savos vārtos, kā arī atvairījis 90,8 procentus metienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu