Vīrietis NMPD samelo par sadurtu paziņu, lai mediķi ātrāk ierastos notikuma vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna. Ilustratīvs attēls
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna. Ilustratīvs attēls Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Nedēļas nogalē Liepājā kāds vīrietis samelojis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem par paziņas veselības stāvokli, par to tiekot sodīts, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Izsaucot mediķus, vīrietis teicis, ka draugs ir sadurts. Policistiem ierodoties notikuma vietā, dzīvoklī tika sastapti mediķi un divi vīrieši. Vien no vīriešiem gulēja gultā, taču durtas brūces viņa ķermenī netika konstatētas. 

Mediķu izsaucējs paskaidroja, ka telefonsarunā pateica, ka draugs ir sadurts, lai NMPD darbinieki ātrāk atbrauktu. 

Noskaidrots, ka personas ilgstoši lietojušas alkoholu un draugam ir palicis slikti, tāpēc bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, informēja Šeršņova. 

Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par apzinātu nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 1400 eiro.

Tāpat pagājušajā svētdienā neilgi pēc pusnakts VP tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, kādā restorānā divi vīrieši traucēja mieru un sabiedrisko kārtību.

Restorāna darbinieks paskaidroja, ka iestādes telpās atradās personas, kuras neadekvāti uzvedās, tāpēc viņš palūdzis vīriešus restorāna telpas pamest, pēc kā viņi sākuši rupji izteikties. Personas tika izraidītas no restorāna, taču pie tā durvīm sākušas pielietot fizisku spēku pret darbiniekiem un centušies tikt atpakaļ telpās, norādīja Šeršņova. 

Vīriešus pēc aizturēšanas policisti nogādāja VP un viņiem noformēja administratīvo pārkāpumu protokolus par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu vai organizāciju darbu. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu no 70 līdz 5000 eiro. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu