Par nepatiesas informācijas sniegšanu grupveida izvarošanas lietā Kiprā notiesāta britu pusaudze

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesa. Ilustratīvs attēls.
Tiesa. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Britu jaunietei Kipras tiesa piespriedusi četru mēnešu nosacītu cietumsodu par nepatiesas informācijas sniegšanu grupveida izvarošanas lietā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

19 gadus vecā sieviete tiesas zāli pameta ar asarām acīs, kad viņa tika notiesāta par sabiedriskā miera traucēšanu.

Viņas spriedums tika atlikts uz trim gadiem, kā arī sievietei jāmaksā 148 eiro par tiesas izdevumiem, kas nozīmē, ka viņa drīkst atgriezties Lielbritānijā.

Pirms sprieduma nolasīšanas sieviešu tiesību aizsardzības organizāciju pārstāves protestēja pie tiesas. Atbalstītāji no Kipras un sieviešu grupa, kas bija atceļojusi no Izraēlas turēja plakātus un skandināja "nebaidies, mēs tev ticam".

Kipras tiesnesis jaunietei sacīja, ka viņai tiek dota "otrā iespēja". Viņš arī sacīja, ka viņu "satraukusi" lieta. 

"Visi pierādījumi liecina, ka viņa meloja un traucēja policiju nodarboties ar nopietnām lietām," sacīja tiesnesis. "12 cilvēki tika arestēti, daži uz vairāk nekā 10 dienām."

Sievietes psiholoģiskais stāvoklis, vecums un tas, ka viņa ilgstoši bijusi prom no ģimenes un studijām bijuši iemesli, kāpēc tiesnesis lēmis spriedumu atlikts.

Apsūdzētās māte pastāstīja, ka jauniete atgriezīsies mājās un jūtas par to atvieglota.

Sieviete tika tiesāta pēc tam, kad pagājušā gada jūlijā ziņoja, ka viņu viesnīca izvarojuši 12 pusaudži no Izraēlas. Vēlāk viņa apsūdzību atsauca.

Sieviete apgalvojusi, ka Kipras policija viņu piespiedusi atzīties, ka viņa ir melojusi par notikušo. Policija šīs apsūdzības noliedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu