Skaidrīte Ābrama aprīlī pametīs Konkurences padomes vadītājas amatu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama
Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama Foto: Ieva Leiniša/LETA

Skaidrīte Ābrama šā gada aprīlī pametīs Konkurences padomes (KP) vadītājas amatu, aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Ābrama amatu pametīs pēc pašas vēlēšanās 15.aprīlī. Ministrs piebilda, ka viņam Ābramas atlūgums bijis negaidīts, bet viņš to pieņems. 

"Biju pārsteigts, jo mums bija laba sadarbība, varējām diskutēt par dažādiem tematiem," pauda ekonomikas ministrs, novēlot Ābramai atpūsties un laba vēlējumus turpmākajās profesionālajās gaitās.

Pēc Nemiro teiktā, Ekonomikas ministrija drīzumā izsludinās konkursu uz KP priekšsēdētāja amatu. Konkursa kārtībā izraudzīto piemērotāko kandidātu KP priekšsēdētāja amatam jāapstiprina Ministru kabinetam.

KP nesniedza detalizētāku skaidrojumu par Ābramas aiziešanas iemesliem, vien apstiprināja faktu, ka Ābrama amata attiecības ar KP pēc pašas vēlēšanās pārtrauks šā gada 15.aprīlī.

Ābrama KP vadītājas amatu ieņem kopš 2012.gada 26.jūnija. Uz otro termiņu iestādes vadītājas amatā viņa tika apstiprināta 2017.gadā.

Ābramai ir maģistra grāds vadības zinātnē Latvijas Universitātē. Zināšanas viņa papildinājusi Šveices institūtu "Akad" un "Imaka" pēcdiploma studijās ekonomikas zinātnēs, Austrijas Ekonomikas palātas Ekonomikas veicināšanas institūta menedžmenta kursos, kā arī vairākos kursos apguvusi grāmatvedību un finanšu rādītāju analīzi.

Ābrama no 2004.gada līdz 2009.gadam pildīja KP padomes locekles amata pienākumus, bet līdz 2011.gada oktobrim bija KP vecākā ekonomiste. Pirms darba KP Ābrama bija Vācijas "Internationaler Bund" valodu un sociālās pedagoģijas institūta direktora vietniece.

No 2011.gada oktobra Ābrama vadīja Austrijas Ekonomikas ministrijas projektu Austrijas investīciju veicināšanai Baltijā, kas ietvēra pētījuma izstrādi par aktuālo transporta un loģistikas situāciju Latvijā un Lietuvā.

Ābrama bijusi lektore Latvijas tiesnešu apmācības semināros par konkurences tiesību piemērošanu un Eiropas Komisijas starptautiskajā tiesnešu apmācības seminārā "Codacons". Viņa bijusi arī Eiropas Komisijas (EK) finanšu instrumenta "Technical Assistance and Information Exchange" eksperte dažādās valstīs, kā arī EK programmā "Twinning" izstrādājusi projektu un sagatavojusi aktivitātes konkurences politikas ieviešanai Moldovas konkurences iestādē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu