Krāšņie ledus šovi. Kā piepelnās daiļslidošanas lielākās zvaigznes? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļina Zagitova
Aļina Zagitova Foto: Reuters/ScanPix

Krievu horeogrāfs Iļja Averbuhs sarunā ar portālu "Sport24", atklājis summas, ko par piedalīšanos ledus šovos saņem pasaules lielākās daiļslidošanas zvaigznes.

Neskatoties uz to, ka daiļslidošana mūsdienās kļūst aizvien populārāka, šī sporta veida lielāko zvaigžņu ienākumus nav pat vērts salīdzināt ar, piemēram, futbolistiem, hokejistiem vai basketbolistiem.

Krievu daiļslidotāja Jeļizaveta Tuktamiševa reiz ir izteikusies, ka par uzvaru "Grand Prix" posmā viņa ir saņēmusi 18 tūkstošus ASV dolāru (16 130 eiro), bet par triumfu prestižās sērijas finālā pienākoties 25 tūkstoši ASV dolāru (22 410 eiro).

Šeit gan ir vērts atzīmēt, ka "uz rokas" daiļslidotāji saņem daudz mazāk, jo 30% no izcīnītajām summām nonāk trenera kontā. Tāpat šīs summas vēl ievērojami samazina nodokļu slogs. Galu galā, sportista kontā "ieripo" mazāk nekā puse no oriģināli izcīnītās summas.

Tāpēc lielisks veids kā daiļslidotājiem piepelnīties ir tā saucamie ledus šovi, kas pārsvarā norisinās gada noslēgumā, kad sportistiem sacensībās ir pārtraukums.

Krievija allaž ir varējusi lepoties ar pasaules labākajiem daiļslidotājiem. Kā izteicies pats Averbuhs, kādreiz Krievijā rīkotajos ledus šovos sportistiem tika maksāts ASV dolāros, bet šobrīd honorārs izmaksāts rubļos. Daiļslidotāji vidēji par dalību vienā šādā šova saņem 150 līdz 200 tūkstošus rubļu (2150-2900 eiro).

"Sarīkot kvalitatīvu priekšnesumu ir dārgi. Es savu šovu uzreiz pozicionēju kā tādu, kurā piedalās čempionu čempioni. Uzreiz arī sapratu, ka lielāko daļu no izdevumiem sastādīs tieši daiļslidotāju honorāri. Visi saņēma atalgojumu, pat ja sarīkotais šovs izgāzās un bija nerentabls. Man vienmēr svarīgi ir bijis saglabāt sportistu sastāvu," izteicies Averbuhs.

"Burvis no Ozas zemes" līdz šim ir pēdējais šovs, ko ir organizējis Averbuhs. Šajā izrādē piedalījās divkārtējā pasaules čempione Jevgēņija Medvedeva un olimpiskais čempions Romāns Kostomarovs. Tiesa Averbuhs Krievijā nav vienīgais, kurš rīko šādus priekšnesumus, viņam konkurenci sastāda arī tādas daiļslidošanas zvaigznes kā Jevgēņijs Pļuščenko un Tatjana Navka.

Tiek uzskatīts, ka vēl pirms dažiem gadiem šādi ledus šovi strādāja ar zaudējumiem, bet to popularitāte auga pēc tam, kad ledus izrādē "Guļošā skaistule" piedalījās sporta superzvaigzne Aļina Zagitova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вчера в Vegas Кунцево мы презентовали небольшие новые зарисовки нашей сказки "Спящая Красавица. Легенда Двух Королевств"!!! ??☯️?‍♀️ Я безумно счастлива, что Алина оживит наш спектакль своей юностью, талантом, энергией и необыкновенными прыжками! ? Я жду не дождусь, когда эта красота, которую мы вам готовим уже наконец-то случится в «ДС Мегаспорт»!!! ??? Потому что в Vegas'е даже без декораций и правильного света получилась невероятно красивая СКАЗКА!!! ✨✨✨ Потрясающие костюмы, музыка и эмоции!!! Спасибо зрителям за поддержку!!! ??? Так же позавчера Алина @azagitova сделала заявление, что пропустит этот сезон, возьмёт паузу. Знаете, я восхищена, насколько рационально, мудро и здраво мыслит эта юная девушка!!! На сегодняшний день, Алина добилась максимальных результатов в женском одиночном катании, выиграв все возможные титулы, т.е. к своему юному возрасту она уже лучшая фигуристка мира!!! Но, помимо этого, она чётко знает и понимает, что ей нужно и как! ? По её словам, в этом году она должна сдать экзамены ЕГЭ и подготовится к поступлению в ВУЗ! Очень часто бывает, что к концу года все возможные силы потрачены и приходится брать небольшой таймаут. Иногда это очень важно для спортсмена, чтобы не перегореть и не получить травмы. Я уверена, что этот период она использует с максимальной пользой!!! А в нашей совместной работе она наберёт много в актерском и творческом плане, надеюсь, нет даже уверена, что почерпнет новые идеи и вдохновение для своих будущих выступлений!!! ??? #ТатьянаНавка #АлинаЗагитова #ПетрЧернышев #СпящаяКрасавица #ЛегендаДвухКоролевств #сказканальду #мюзиклнальду #нашешоу #навкашоу #фигурноекатание

A post shared by Tatiana Navka (@tatiana_navka) on

Ir vērts pieminēt, ka šajos visos ledus šovos teju vienmēr ir arī otrais sastāvs, jo sports allaž ir bijis un būs nežēlīgs, līdz ar to no traumām ir grūti izvairīties.

Lai gan Krieviju par mājām sauc daudzi no pasaules slavenākajiem daiļslidotājiem, šādi ledus šovi norisinās arī citās pasaules valstīs un tur sportistu atalgojums ir vēl lielāks. Piemēram Šveices organizācija "Art On Ice" šogad uz savu šovu uzaicināja jau pieminēto Zagitovu. Šveicē tikai par iziešanu uz ledus šādā šovā sportistiem maksā 1700 eiro, bet priekšnesuma solists saņem pat 4500 eiro.

Vēl vairāk ir iespējams nopelnīt piedaloties ledus šovos Japānā. Pieminētā Tuktamiševa par dalību šīs valsts priekšnesumu nopelna aptuveni tikpat, cik solisti saņem Šveicē, bet Zagitovas un Medvedevas algas sasniedz pat 9000 eiro par priekšnesumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu