Rīgas "Dinamo" tiksies ar Kuldu un Čerepovecas "Severstaļ"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā uzņems aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ".

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

Rīdzinieki iepriekšējā nedēļā svinēja divas "sausās" uzvaras - 2:0 viesos pret Minskas "Dinamo" un 1:0 mājās pret Nursultanas "Baris". Veiksmīgais nogrieznis pārtrūka pirmdien, kad savā laukumā tika ar 0:7 kapitulēts vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētajai Helsinku "Jokerit".

Pagājušajā nedēļā vairāk nekā 80 minūtes "sausā" nostāvēja Jānis Voris, kurš kādu laiku būs Rīgas komandas pirmais vārtu vīrs, jo pieredzes bagātākais Aleksandrs Salāks un Andrejs Makarovs iedzīvojušies savainojumos. Tāpat no vadošajiem spēlētājiem traumēts ir uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet aizsargam Kristapam Zīlem sezona ir beigusies, kā arī vairāk nekā mēnesi nav spēlējis vēl viens šīs pozīcijas spēlētājs Uvis Balinskis.

Tikmēr "Severstaļ" komandai decembrī bija piecu zaudējumu sērija, bet Ziemassvētkos tā atplauka un nākamajās četrās cīņās svinējusi trīs uzvaras. Komandas sastāvā atgriezies Kulda, kurš decembrī sešās spēlēs "Dinamo" sastāvā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet turpinājumā pēc pārcelšanās uz Čerepovecu trīs mačos pagaidām ir bez punktiem.

"Dinamo" ar 31 punktu 45 spēlēs ir pirmspēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām, bet pirmais astotnieks ir 17 punktu attālumā, līdz ar to tikšana Gagarina kausa izcīņā ir tikai teorētiska. Tikpat spēles aizvadījusī "Severstaļ" ir pozīciju augstāk un iekrājusi par astoņiem punktiem vairāk.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 27 reizes, rīdziniekiem svinot 12 uzvaras. Šosezon no trim savstarpējām spēlēm divās uzvarējuši "Severstaļ" hokejisti.

Rīgas hokejisti pēc šī mača dosies izbraukumā, kurā svētdien tiksies ar Ufas "Salavat Julajev", bet otrdien - ar Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu