Pasečņiks tuvojas stabilai vietai "Wizards" sastāvā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/LETA

Līdz šim latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubā Vašingtonas "Wizards" spēlē ar tā saucamo divvirzienu līgumu. Pēc pēdējām spēlēm komanda ir izrādījusi iniciatīvu Pasečņiku padarīt par pilnvērtīgu komandas spēlētāju, vēsta "Clutchpoints"

Šobrīd Pasečņiks ir parakstījis divvirziena līgumu, kas nozīmē, ka viņu jebkurā mirklī var nosūtīt uz NBA attīstības līgu jeb G līgu. Tiesa, latvietis sev atvēlētajās minūtēs ir rādījis pietiekami veiksmīgu sniegumu, lai pārliecinātu Vašingtonas klubu viņam piedāvāt garantētu vienvirziena līgumu.

Jāatzīmē, ka šo darbību "Wizards" veikt nebūs tik vienkārši, jo viņu sastāvā šobrīd jau ir 15 spēlētāji ar NBA līgumiem, kas nozīmē, ka Vašingtonas klubam nāktos lauzt līgumu ar kādu no komandā esošajiem spēlētājiem. 

Bet garantētam līgumam ar Pasečņiku būtu vēl papildus priekšrocības - Vašingtonieši atkal būtu spējīgi parakstīt divvirzienu līgumu ar vēl kādu citu spēlētāju.

Pasečņiks šajā sezonā "Wizards" rindās ir aizvadījis 11 spēles, kuru laikā vidēji izcēlies ar 7,7 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Šobrīd latviešu centra spēlētājs starp pirmgadniekiem ir līderis atlēkušajās bumbās. Otrajā vietā ar vidēji 5,8 bumbām zem groziem ir viņa komandas biedrs Rui Hačimura.

Pasečņiks tika draftēts 2017. gadā. Viņu ar 25. kārtas numuru izvēlējās Orlando "Magic", kas tiesības uz latviešu spēlētāju aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Tiesa, filadelfieši vēlāk no šīm tiesībām atteicās, kas nozīmēja, ka līgumu Pasečņikam varēja piedāvāt jebkurš līgas klubs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu