Ugunsgrēkā dzīvoklī bez dūmu detektora Daugavpilī bojā gājis cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki, vienā no kuriem gājis bojā cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija

Ziņu par traģisko ugunsgrēku VUGD saņēma plkst.16.15. No Daugavpils ziņots, ka daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī jūtams piedūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā un notiek degušo mantu gruzdēšana. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. 

Pēc ugunsnelaimes VUGD konstatēja, ka mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Savukārt Jelgavā tieši dūmu detektors paglābis no, iespējams, lielākas nelaimes, informēja VUGD. Vakar plkst. 12.38 VUGD saņēma informāciju, ka Pasta ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem strādā dūmu detektors.

Ierodoties notikuma vietā un iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka virtuvē uz ieslēgtas plīts ir piededzis ēdiens, radot lielu sadūmojumu. Dzīvoklī neviens cilvēks neatradās. Ugunsdzēsēji izslēdza plīti un izvēdināja telpas.

"Dūmu detektora nostrādāšanas rezultātā ugunsgrēka sekas bija tikai piedūmots dzīvoklis, bet, ja ugunsgrēks nebūtu savlaicīgi pamanīts, tad sekas jau varētu būt izdegusi virtuve vai no piedūmojuma cietuši cilvēki," uzsvēra glābēji.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā dzīvību zaudējuši divi cilvēki, savukārt vēl septiņas personas ir cietušas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD devās uz 19 glābšanas darbiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu