Latvijā uzstāsies populārā britu dziedātāja Daido

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daido
Daido Foto: AP/Scanpix

Britu dziedātāja Daido (Dido) šovasar Siguldā sniegs savu vienīgo koncertu Baltijas valstīs. 

Labi zināmo hitu "Here With Me", "White Flag", "Life For Rent", "Thank You", "No Freedom", "Hunter", "Don't Leave Home", "Sand In My Shoes", "End Of Night" u.c. izpildītāja Daido (Dido) 27. jūnijā uzstāsies Siguldas pilsdrupu estrādē. Šis būs pirmais un vienīgais mākslinieces koncerts visās Baltijas valstīs.

Klusas skumjas un neviltots prieks, apgarota melanholija un mirdzoša svētlaime - tik plašu sajūtu spektru spēj radīt unikālais Daido vokāls. Viņas kompozīcijas iznākušas piecos albumos, kuru kopējā tirāža pārsniedz 40 miljonus un sasniegumi novērtēti ar tādām prestižām balvām, kā Brit Awards, MTV Europe Music Award, Ivor Novello Award un citām.

Siguldā dzirdēsim jaunākā albuma "Still On My Mind" zināmākās kompozīcijas un pārējos Daido hitus.

Biļešu iepriekšpārdošana no piektdienas, 10.janvāra, plkst. 10.00.

Britu māksliniece Daido Ārmstronga jau bērnībā un pusaudžu gados saņēma labu muzikālo izglītību, ko vēlāk padziļināja ar popmūzikas pieredzi, dziedot bekvokālu un sarakstot dažas kompozīcijas populārajā elektronikas grupā "Faithless", kurā brālis Rollo ir līdzdibinātājs.

Paralēli darbam grupā, 90.gadu otrajā pusē top dziesmas savam albumam, kas ar nosaukumu "No Angel" 1999. gadā iznāca ASV, bet 2001. gadā Eiropā. Atpazīstamību Ziemeļamerikā ļoti veicināja jauniešu seriāls "Rozvela" (demonstrēts arī Latvijā), kurā izmantotā ievadkompozīcija "Here With Me" kļuva par absolūtu hitu. Savukārt Eiropā un arīdzan Latvijā būtiska loma ir populārajai britu romantiskajai Ziemassvētku komēdijai "Tāda ir mīlestība" (Love Actually), kuras skaņu celiņā arī izmantota "Here With Me". Papildu artavu sniedza Eminems, kurš savai kompozīcijai "Stan", nolēma izmantot fragmentu no albuma otra singla "Thank You".

Rezultātā Daido pirmais albums "No Angel" tika pārdots vairāk nekā 21 miljona tirāžā, padarot to par visu laiku veiksmīgāko britu sieviešu debiju (1.vieta topos Lielbritānijā, Austrālijā un Jaunzēlandē, Austrijā, Francijā, Somijā u.c valstīs, 2. vieta ASV). Apbalvojumu birumā divi Brit Awards (Labākā dziedātāja un albums), MTV Europe Music Award (Labākā jaunā māksliniece) un virkne citu.

Arī nākamais albums "Life For Rent" (2003) veiksmes ziņā daudz neatpalika, kļūstot par vienu no visu laiku vislabāk pārdotajiem britu mūzikas vēsturē. Abus pirmos albumus pavadīja intensīvas koncertturnejas.

Pēc nākamajiem diviem albumiem "Safe Trip Home" (2008) un "Girl Who Got Away" (2013) Daido zināmu laiku koncentrējās uz ģimenes dzīvi, lai 2018.gadā atkal ķertos pie jauna materiāla sacerēšanas (jau ierasti sadarbojoties ar brāli Rollo), kas 2019.gada pavasarī iznāca ar nosaukumu "Still on My Mind".

Tas esot radies nepiespiesti un viegli: "Kādu rītu pamodos un secināju, ka atkal vēlos pastrādāt kopā ar savu brāli Rollo. Mēs esam lieliski kopā, mums patīk viens otra sabiedrība un mēs tik sinhroni saprotamies. Albums radās kaut kā pats no sevis, vienkārši jauki pavadot laiku ar viņa ģimeni, pastaigājoties ar suņiem, runājot par mūziku un pasauli kopumā".

Līdz ar jauna albuma izdošanu, īstais brīdis, lai atkal dotos turnejā.

"Esmu mazliet nobijusies, ka atkal kāpšu uz skatuves," atzīst Daido. "Pagājuši 15 gadi, kopš es pēdējo reizi uzstājos kādā lielākā koncertā. Bet domāju, ka tas būs forši. Ir ļoti daudz dziesmu, kuras cilvēki zina un izbaudīs. Piemēram, man ir tikai lieliskas atmiņas par Thank You izpildīšanu. Kad tu dziedi, un visi dzied tev līdzi, tā ir pati lieliskākā sajūta, ko vien koncerts var sniegt, labākas vienkārši nav".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu