Pēc divu gadu juridiskas cīņas vīrietim izdodas pierādīt, ka sods par neatļautu auto novietošanu pie slimnīcas nav pamatots

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Soda kvīts. Ilustratīvs attēls.
Soda kvīts. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc divu gadu juridiskas cīņas kādam vīrietim izdevies pierādīt, ka viņam uzliktais sods par neatļautu automašīnas novietošanu pie Rīgas Austrumu Klīniskās Universitātes slimnīcas nav bijis pamatots, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Austrumu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas pacients vārdā Arnolds raidījuma palīdzību lūdza 2017. gada nogalē. Viņaprāt, pašvaldības policija toreiz ar nepamatoti sastādītu sodu centusies papildināt pilsētas budžetu.

Pie soda kvīts vīrietis ticis, jo kāds pasūdzējies, ka smilšainais un dubļainais laukums slimnīcas pakājē nav oficiāls stāvlaukums, vēsta "Degpunktā".

2017. gada 23. novembrī Arnolds pēc procedūrām izgājis no slimnīcas un ieraudzījis, ka viņa automašīnas stiklā ir soda kvīts, kurā rakstīts, ka auto novietots neatļauti - ārpus ceļa un ārpus ceļa nomales.

Toreiz Arnolds uzrakstījis policijai sūdzību un pacientu aizstāvējusi arī slimnīca, kas ir zemes apsaimniekotājs, norādot, ka viņiem neesot iebildumu pret to, ka šoferi likuši mašīnas dubļainajā laukumā.

Pēc ilgstošas juridiskas cīņas Arnolds beidzot panācis, ka sods tiek atcelts. "Slimnīcas pārstāvis arī pateica, ka tur stāvvieta tiešām ir iecerēta, bet tā nebija tā izveidota," sacījis vīrietis.

Tagad gan Arnolda minētais laukums tagad pieejams tikai mediķiem, noskaidroja "Degpunktā". Savukārt pacientiem sakārtotas citas novietnes.

Līdz ar to pie Austrumu slimnīcas apmeklētāji tagad asfaltētos stāvlaukumos savus auto bez maksas var novietot pusotru stundu.

Savukārt cilvēku ar kustību traucējumiem pievešana tuvāk reģistratūrai un iebraukšana "zem barjeras" joprojām ir atļauta un ir bez maksas, saskaņojot to ar slimnīcas apsardzi, vēsta raidījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu