Makgregors, "Euro 2020" un olimpiskās spēles. 2020. gada nozīmīgāko sporta notikumu kalendārs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors, Deontei Vailders un Krištianu Ronaldu
Konors Makgregors, Deontei Vailders un Krištianu Ronaldu Foto: AFP/EPA/Apollo kolāža

2020. gads ir tikko sācies, bet jau tagad ir skaidrs, ka tas būs notikumiem bagāts arī sporta pasaulē. Portāls "Apollo" piedāvā ieskatīties šī gada lielāko sporta notikumu kalendārā.

9.-26. janvāris: Eiropas čempionāts handbolā

Jāatzīst, ka handbols šobrīd nav viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā, bet tas nenozīmē, ka tas par tādu nevar kļūt. Kā nekā, šī ir pirmā reize, kad latviešu handbolistiem ir izdevies iekļūt šajā turnīrā. Kāpēc, lai Latvijas izlase, ar aizvadītā gada Eiropas labāko handbolistu Daini Krištopānu priekšgalā, šajā turnīrā nesarūpētu kādu pārsteigumu?

18. janvāris: Oktagonā atgriežas Konors Makgregors

Lai arī cik ilgu laiku slavenais īru cīkstonis nebūtu izlaidis, viņš tik un tā ir, iespējams, populārākais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis pasaulē. Tāpēc nav šaubu, ka viņa duelis ar Donaldu "Kovboju" Seroni būs ļoti liels notikums.

Serones treneris ir izteicies, ka Makgregors ir visnotaļ vienveidīgs cīkstonis un viņa ieroču arsenāls aprobežojas tikai ar spēcīgu kreiso roku. Turpretim Makgregora ilglaicīgais treneris ir minējis, ka, iespējams, nevienam nav tika augsts cīņu IQ kā īru cīkstonim.

Katrā ziņā atbildi uz daudzajām spekulācijām un prognozēm MMA fani uzzināt jau pēc nedaudz vairāk nekā nedēļas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1.18.2020

A post shared by ufc (@ufc) on

20.-26. janvāris: Eiropas čempionāts daiļslidošanā 

Pēc svētku pārtraukuma uz ledus atgriezīsies Eiropas labākie daiļslidotāji. Tiesa, šeit intrigas, iespējams, nemaz nebūs, jo grūti iedomāties, ka krievu daiļslidotājas Aleksandra Turusova, Anna Šerbakova vai Aļona Kastornaja atradīs pienācīgu konkurenci starp citu valstu sportistēm. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Фигурное катание России (@ruskating) on

21.-29. februāris: Pasaules čempionāti bobslejā

Latvijas sporta cienītājiem pavisam noteikti interesēs Pasaules čempionāts bobslejā. Vispirms, 21. februārī uz starta izies sieviešu bobsleja divnieki. 22. februārī startēs vīriešu divnieki, kur dalību, visticamākais ņems arī Oskars Ķibermanis. Savukārt, 29. februārī notiks pasaules čempionāts bobsleja četriniekiem. Arī šajās sacensībās par medaļām visticamākais cīnīsies Oskara Ķibermaņa pilotētā komanda.

22. Februāris: Deontei Vailders pret Taisonu Fjūriju

Iespējams, gada centrālais duelis boksā notiks jau pašā tā sākumā, kad ringā izies smagsvari Deontei Vailders un Taisons Fjūrijs. Abi sportisti vienu cīņu jau ir aizvadījuši - 2018. gada 1. decembrī abu boksa superzvaigžņu tikšanās noslēdzās ar skandalozu neizšķirtu. Daudzi pēc cīņas uzskatīja, ka uzvaru bija jāizcīna tieši Fjūrijam.

Abiem sportistiem piemīt atšķirīgs cīņas stils. Fjūrijs bieži ar lielu pacietību gaida vienu iespēju, lai pretiniekam trāpītu savu iznīcinošo sitienu, kamēr Fjūrijam vairāk patīk turēt pretinieku tālāk no sevis, izmantot savas auguma priekšrocības un lielisko kāju darbību. 

Šeit jāatzīmē, ka gada gaitā cīņu noteikti aizvadīs arī cits smagā svara čempions, Entonijs Džošua, kura cīņas allaž gūst plašu atpazīstamību. Primāri, kā Džošua nākamais pretinieks tiek minēts bulgārs Kubrats Puļevs.

16.-22. marts: Pasaules čempionāts daiļslidošanā

Pasaules čempionāts daiļslidošanā šogad norisināsies jau 110. reizi. Jubilejas turnīrs norisināsies Kanādas pilsētā Monreālā. Šeit iepriekšminētajām krievu daiļslidošanas jaunajām superzvaigznēm solās būt ievērojamāka konkurence, bet ik un tā, viņas tiks uzskatītas par vienām no favorītēm.

18. aprīlis: Habibs Nurmagomedovs pret Toniju Fergusonu

Ja šo gadu ievadīs lielisks duelis starp Makgregoru un Seroni, tad nākošo supercīņu nemaz tik ilgi nebūs jāgaida. Jau aprīļa vidū oktagonā tiksies Nurmagomedovs pret Fergusonu. Faniem atliek cerēt, ka šoreiz cīņa patiesi notiks, jo šī ir jau piektā reize, kad abu cīkstoņu duelis ir rezervēts. Iepriekšējās četras reizes faniem šo cīņu "nolaupīja" trauma vienam vai otram sportistam.

Amerikāņu sportists jau ir uzsācis mentālo karu ar Nurmagomedovu. Tiesa krievu cīkstonis, kā ierasts, nav atbildējis ar skaļām frāzēm un gatavojas savas spējas apliecina't ar darbiem. Tiesa, MMA apskatnieku vidū pastāv pamatots uzskats, ka, ja UFC šobrīd ir atrodams kāds cīkstonis, kurš varētu Nurmagomedovu pārspēt, tad tas ir tieši Fergusons. Kāds būs rezultāts? Līdz tam jāpaciešas vēl nedaudz vairāk nekā trīs mēnešus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? -CSO- ?????

A post shared by @TonyFergusonxt (@tonyfergusonxt) on

8.-24. maijs: Pasaules čempionāts hokejā 

Viens no latviešu sporta fanu iemīļotākajiem turnīriem pavisam noteikti ir Pasaules čempionāts hokejā. Šogad tas norisināsies Šveicē. Ja Latvijas izlase uz turnīru spētu savākt pašu optimālāko sastāvu, ir pamats ticēt, ka šim modelim varētu izdoties sasniegt līdz šim augstākos rezultātus. Savu pirmo spēli latvieši aizvadīs devītajā maijā pret Norvēģijas valstsvienību.

27. un 30. maijs: UEFA Eiropas un Čempionu līgas fināli

Gandrīz katru gadu šie būtu divi centrālie futbola notikumi, bet šajā gadā neapšaubāmi skaļāks notikums būs Eiropas čempionāts futbolā. Aizvadītajā sezonā par Eiropas līgas čempioniem tika kronēti Londonas "Chelsea" futbolisti, bet Čempionu līgā triumfēja cits Anglijas klubs - "Liverpool". Par šī gada uzvarētājiem futbola faniem pagaidām atliek vien spekulēt.

4. jūnijs: NBA finālsērijas pirmā spēle

Šobrīd vēl ir iespējams tikai spekulēt, kuras komandas varētu tikties gada lielākajā basketbola notikumā. Variantu netrūkst - "Lakers", "Clippers", "Nuggets", "Rockets", "Mavericks" un pat "Jazz" ir spējīgi atrast argumentus, lai finālā pārstāvētu Rietumu konferenci. Savukārt austrumos pretendentu ir mazāk - "Bucks", "76ers" un "Celtics" tiek minēti kā galvenie favorīti iekļūšanai NBA finālā.

Protams, pilnībā izslēgt nevar arī aizvadītās sezonas čempionus Toronto "Raptors", kuri finālā pārspēja traumu nomocītos Goldensteitas "Warriors".

Ja NBA finālsērija ievilksies līdz pat septiņām spēlēm, tad tā noslēgsies 21. jūnijā.

12. jūnijs - 12. jūlijs: Eiropas čempionāts futbolā

Šajā turnīrā nepiedalīsies Latvijas valstsvienība, bet "Euro 2020" tik un tā būs kontinenta lielākais notikums futbolā. Šogad turnīrs norisināsies veselās 12 valstīs. Daudzi ir pamanījušies kritizēt jauno formātu, bet neatkarīgi no tā, cik veiksmīga vai neveiksmīga būs turnīra organizēšana, tie tik un tā būs svētki futbola cienītājiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? #EURO2020 Draw result ? Comment with your team's flag to show your support!

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020) on

24. jūlijs - 9. augusts: Vasaras olimpiskās spēles 

Četrgades centrālais notikums sportā šogad norisināsies Japānas pilsētā Tokijā. Protams, šo sporta svētku norisi ierobežos arī diskvalifikācijas, bet neskatoties uz to, Tokija uzņems, neapšaubāmi, šī gada lielāko notikumu sportā.

10.-13. decembris: Daiļslidošanas "Grand Prix" fināls 

Pēdējo gadu laikā daiļslidošana ir guvusi ievērojami lielāku popularitāti. Šī sporta gada lielākais notikums norisināsies Pekinā, kas pavisam noteikti jau ir uzsākusi gatavošanos 2022. gada olimpiskajām spēlēm.

26. decembris - 5. janvāris: Pasaules U-20 hokeja čempionāts

Gads noslēgsies ar jauniešu pasaules čempionātu hokejā. Šajā gadā pretiniekus savos laukumos uzņems Kanādas jauni hokejisti, jo tieši viņi triumfēja nesenajā finālā, pārspējot Krievijas vienaudžus.

Noteikti pieminēšanas vērts ir arī Nacionālās Hokeja līgas (NHL) fināls, kura datumi vēl nav zināmi. Pagājušās sezonas Stenlija kausa fināls norisinājās jūnija sākumā un tajā triumfēja Seintluisas "Blues", kuri pārspēja Sanhosē "Sharks" hokejistus.

Protams, šo sarakstu gada gaitā ar savām cīņām papildinās arī, jau pieminētais, Entonijs Džošua un pašmāju boksa zvaigzne Mairis Briedis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu