Traģiska ugunsnelaime Daugavpilī - izdegušā dzīvokllī līķis esot atrasts sēdus stāvoklī uz dīvāna (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liesmas. Ilustratīvs attēls.
Liesmas. Ilustratīvs attēls. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Daugavpilī kāds pensionārs pēc nesen piedzīvota insulta netīši izraisījis ugunsgrēku savā dzīvoklī. Kaimiņi nojautuši, ka invalīdam ir grūtības sevi aprūpēt, vēsta raidījums "Degpunktā".

Nelaiķis Viktors pirms aptuveni diviem gadiem kļuva par kaimiņu Šaurās ielas 29. nama iedzīvotājiem. Vietējie stāsta, ka 60 gadus vecais vīrietis slīdzis bezdarbībā un aizrāvies ar alkohola lietošanu.

Otrdien, 7. janvārī, ap plkst. 16, Viktors, iemidzis savas viesistabas dīvānā, iespējams, rokā turot nenodzēstu cigareti. Mirkļus vēlāk, ēkas piekto stāvu pārņēma nelāga smaka un kaimiņi sāka uztraukties, vēsta "Degpunktā".

"Es pamodos trijos naktī, jo smaku nost. Dūmu nebija, bet tā smaka tāda indīga. Atvēru balkonu, atvēru virtuves logu, vēdināju, kamēr atbrauca ugunsdzēsēji un ātrie, dūmu jau bija daudz mazāk un izretojās," raidījumam stāsta notikuma vietā sastaptā kaimiņiene.

Kāds no 2. stāva iedzīvotājiem bija sajutis piedūmojumu un izsaucis operatīvos dienestus. Kad ieradās brigādes, jau bija par vēlu. Par spīti salīdzinoši nelielajai sadzīves mantu degšanas un gruzdēšanas platībai, Viktors jau bija miris.

"Tur nebija ko reanimēt, viņš guva 60% ķermeņa apdegumu," saka Viktora paziņa Oļegs. "Mūs tur nelaida. Kad policija atnāca, teica mums, lai tur neejam, jo notikušo mums redzēt nevajag," saka Jeļena, kura dzīvo kaimiņos bojā gājušajam vīrietim.

Līķis esot atrasts sēdus stāvoklī, turpat uz dīvāna.

Kaimiņi jau iepriekš esot izteikuši bažas par Viktora spēju sevi aprūpēt vienatnē pēc smagas slimības.

Viktora dzīvoklī nebijis uzstādīts dūmu detektors. Tas, iespējams, uztverot dūmus, būtu pamodinājis vīrieti no miega pietiekami ātri, lai pensionārs varētu paspēt izbēgt no briesmām. Arī kaimiņi trauksmi sadzirdētu ātrāk.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu