"Mavericks" treneris: Porziņģis mums pietrūkst abos laukuma galos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" galvenais treneris pēc zaudējuma pret "Nuggets" ir izteicies, ka viņam ir apnicis runāt par latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa prombūtni traumas dēļ, vēsta "Dallas Morining News".

Aizvadītajā naktī savā laukumā "Mavericks" ar 106:107 piekāpās spēcīgajai Denveras "Nuggets" komandai, kas šobrīd ieņem otro vietu Rietumu konferencē

Šī bija jau piektā spēle pēc kārtas, ko Porziņģis ir izlaidis traumas dēļ. Viņa pārstāvētā "Mavericks" latvieša prombūtnē ir iekrājusi negatīvu bilanci - divas uzvaras un trīs zaudējumi.

Par Porziņģa prombūtni, šķietami, apnicis runāt ir arī "Mavericks" galvenajam trenerim Rikam Kārlailam. Kad trenerim tika vaicāts par to, vai viņa vadītajai vienībai pietrūkst latvieša klātesamība, Kārlails atbildē bija izvairīgs.

"Protams, mums viņš pietrūkst abos laukuma galos," preses konferencē izteicās "Mavericks" galvenais treneris.

"Bet, līdz Kristaps nebūs atgriezies, nav vērts runāt par to, kas mums viņa prombūtnē pietrūkst. Daudzām komandām šobrīd ir problēmas traumām. Viņam nav nekas nenovēršams. Varu pateikt vien to, ka Kristapam ar katru dienu paliek aizvien labāk. Viņš progresē."

Porziņģis ceļgalā sāka just sāpes Jaungada vakarā pirms spēles ar Oklahomsitijas "Thunder". Latviešu spēlētājs vērsās pie medicīnas personāla ar šo informāciju un tika nolemts, ka viņš konkrēto spēli izlaidīs.

Līdz šim, teju pēc katras spēles iznāk paziņojums, ka Porziņģis nākamo izlaidīs nākamo maču, bet atgriezties varētu aiznākamajā. Tas liecina par to, ka "Mavericks" attiecībā uz Porziņģa veselību ietur vislielākos piesardzības mērus. 

Ņemot vērā, ka "Mavericks" ir reālas iespējas piedalīties izslēgšanas spēlēs, ir saprotams, kāpēc Dalasas klubs saudzē Porziņģi. Latvieša klātesamība un veselība izslēgšanas spēlēs būs daudz vērtīgāka nekā dalība dažās regulārās sezonas spēlēs.

Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē ir izcēlies ar 17,3 punktiem, 9,4 atlēkušajām bumbām un 2,1 bloķētu metienu.

"Mavericks" pēc pēdējā zaudējuma ir noslīdējuši jau uz sesto vietu Rietumu konferencē. Dalasas kluba bilance šobrīd ir 23 uzvaras pret 14 zaudējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu