Video ⟩ "Džakuzi" Vērmanes dārzā, "nanopogas" un izbrāķētie koki. Pozitīvāko un nejēdzīgāko lietu apkopojums pilsētvidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vērmanes dārza strūklaka pēc restaurācijas
Vērmanes dārza strūklaka pēc restaurācijas Foto: twitter.com/vsuseklis

3. janvārī apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aizsāka aptauju sociālā tīkla "Facebook" ietvaros, lai noskaidrotu sociālā tīkla lietotāju viedokli par 2019. gada pozitīvākajiem un negatīvākajiem pilsētvides notikumiem. Raidījums "900 sekundes" iepazīstina ar apkopotajiem rezultātiem.

Iedzīvotāju viedokļi apkopoti "Facebook" nosacītā balsojumā. Sociālā tīkla lietotāji savu attieksmi pauda ar emociju ikonām. Lielāko sašutumu aizvadītā gada notikumos radījuši ielu malās nozāģētie pilsētas koki, pauž "900 sekundes".

Apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Kaspars Zandbergs raidījumam pauž patīkamu pārsteigumu, ka pilsētniekus satrauc izzūdošo koku problēma.

"Pēdējo piecu gadu laikā Rīgā izcirsti 2500 koki, bet iestādīti tikai pāris simti, tas nozīmē, ka koku kļūst arvien mazāk, un cilvēki par šo balsoja visvairāk," saka Zandbergs.

Ir arī balsots par kādu komisku nejēdzību no Daugavpils. Tur jaunieviestā tramvaja platums licis krietni apzāģēt ielas stabu. Arī Vērmanes dārza strūklakas flīzējums ir guvis cilvēku ievērību.

Cilvēki attieksmi varēja paust ne tikai par nejēdzībām, bet arī par lietām, kas pelnījušas atzinību. Tā, lūk, "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Kaspars raidījumā uzslavē gājēju pārejas Rīgā, kas uzlabotas vairākās ielās.

Cilvēku balsojumā, protams, tika apskatītas daudz vairāk jēdzīgas un arī nejēdzīgas lietas. Šāds balsojums notiek jau trešo reizi, un "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis apgalvo, ka šāda balsošana tiešām veicina to, ka labo piemēru pamazām kļūst vairāk nekā nejēdzīgo.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu