Liepājā jauniešu vidū pieaug narkotiku izraisītu psihožu gadījumi. Ārsti vaino marihuānu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

2019. gadā Liepājas reģionālajā slimnīcā pēc it kā marihuānas smēķēšanas nonākuši 12 bērni un jaunieši, kas ir divreiz vairāk nekā 2018. gadā, kā arī arvien pieaug to pacientu skaits, kuri tiek stacionēti pēc, iespējams, "zālītes" lietošanas kopā ar citiem preparātiem, vēsta TV Kurzeme. 

"Pēdējā laikā ir brīnumaini liels skaits tieši marihuānas izraisīto psihisko nopietno traucējumu, akūtas psihozes, kas pēc tam turpinās. Psihiskā slimnīca ir pilna ar jauniem cilvēkiem, kuriem nopietnas psihiskas slimības izraisīja marihuānas lietošana. Pat vienreizēja pīpēšana izraisīja psihisko slimību," televīzijai teica Liepājas reģionālās slimnīcas Narkoloģijas nodaļas vadītāja, narkoloģe Jeļena Sorokina.

Uztraucoši, ka pacientu vecumam ir tendence samazināties, un ārstēti tiek pat 12 gadus veci bērni.

"Simptomi līdzīgi šizofrēniskās psihozes simptomiem un arī atstāj personības defektu, līdzīgi kā šizofrēnijas pacientiem," norādīja Piejūras slimnīcas Psihiatriskās klīnikas vadītāja Evija Siliņa.

Bez marihuānas bērni un jaunieši lietojot arī tā saukto "spaisu" un ostot šķiltavu gāzi, kas pērn vienam Liepājas pusaudzim izraisīja klīnisko nāvi. Pēc atdzīvināšanas viņš kļuvis par invalīdu.

"Pašreiz tiek strādāts, lai viņš spētu atgūt atmiņas funkcijas, orientētos dzīvē. Tur laikam ir neatgriezeniski toksiski galvas smadzeņu bojājumi," skaidroja Siliņa.

Lai cīnītos ar narkotisko vielu izplatību, Liepājas mācību iestādēs notikuši ne tikai policijas reidi, bet arī kārtībsargu lekcijas par narkotiku kaitīgumu. Policija arī šogad dosies reidos uz Liepājas mācību iestādēm, ar apmācītiem suņiem meklējot narkotiskās vielas. Reidu laiks atklāts netiek.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu