Lēmums par Kaimiņa izslēgšanu no "KPV LV" frakcijas pieņemts politiķim "aiz muguras" (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas deputāts, partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš pagaidām vēl neatklāj savus politiskos plānus pēc izslēgšanas no "KPV LV" Saeimas frakcijas.

Kaimiņš sarunā ar aģentūru LETA paziņoja, ka Saeimā turpinās savu darbību koordinēt kopā ar koalīciju, bet par nākotni kopā ar domubiedriem spriedīšot vēlāk, jo pastāvot "visādas iespējas", tostarp izlemt nesaistīt savu politisko nākotni ar paša dibināto partiju "KPV LV".

Pēc politiķa vārdiem, jautājumā par viņa atbalstītāju loku un tā nākotni partijā "KPV LV" neesot jāsteidzas, bet vispirms jāsagaida februārī gaidāmais partijas kongress. Neoficiāli izskanējis, ka no desmit "KPV LV" frakcijā palikušajiem deputātiem Kaimiņa izslēgšanu varētu nebūt atbalstījis Ivars Puga.

Politiķis atzīmēja, ka lēmums par viņa izslēgšanu pieņemts "aiz muguras", tomēr viņš nevēloties par to spriest personāliju līmenī. Pašreizējo situāciju esot izraisījusi nepietiekama aktīvistu vērtēšanu partijas veidošanas laikā.

Kaimiņš pieļāva, ka viņa izslēgšana no "KPV LV" frakcijas varētu būt saistīta ar diametrāli pretējiem uzskatiem un balsojumu jautājumā par Rīgas domes atlaišanas likumprojekta virzību. Politiķis esot priecīgs, ka šajā jautājumā droši "var skatīties acīs" savam elektorātam, jo nav balsojis kopā ar "Saskaņu" un Zaļo un zemnieku savienību.

Taujāts, vai starp valdošās koalīcijas partijām kādai varētu būt plāni mazināt tajā "KPV LV" ietekmi pēc frakcijas deputātu skaita samazināšanas, Kaimiņš atjokoja, ka "tik daudzas lietas esmu dzirdējis, ka pat nezinu, ar kurām varu sākt", tomēr aicinot nesteigties notikumiem pa priekšu.

Kā ziņots, "KPV LV" Saeimas frakcija ir nolēmusi no tās izslēgt Kaimiņu un Aldi Blumbergu. Kā aģentūru LETA informēja frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens, šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā abu deputātu "ilgstošu attieksmi" pret partijas Saeimas frakcijas darbu.

"Mēs jau sen nejūtam šos deputātus kā komandas spēlētājus un biedrus," paziņoja Pucens, pēc kura vārdiem, Kaimiņš un Blumbergs balsojumos ir uzticīgi valdības koalīcijai, bet ne partijai un tās darbam Saeimas frakcijā.

Turpmāk "KPV LV" Saeimā darbosies desmit deputātu sastāvā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu