Spraigā pakaļdzīšanās Zemgalē vadītājs bez tiesībām ietriecas policijas auto (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 9. janvārī, Zemgalē aizturēts kāds transportlīdzekļa vadītājs bez vadītāja apliecības, kurš ilgāku laiku bija bēdzis no policijas un rezultātā avarējis, ietriecoties Valsts policijas (VP) transportlīdzeklī, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā.

Viņa klāstīja, ka ceturtdien Dobeles iecirkņa policijas ekipāža ar netrafaretu automašīnu veica ātruma kontroli uz autoceļa Rīga-Liepāja. Dobeles novada Annenieku pagastā ap plkst. 11.07, braucam no Liepājas uz Rīgu, fiksēts transportlīdzeklis, kurš braucis ar ātrumu 140 kilometri stundā (km/h) vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

"Policijas darbinieki pieņēma lēmumu apturēt šo automašīnu, ieslēdzot bākugunis, savukārt konkrētā automašīna, nesamazinot braukšanas ātrumu, pabrauca garām dienesta automašīnai un, palielinot braukšanas ātrumu, devās Rīgas virzienā. Dobeles policijas ekipāža veica apgriešanās manevru un sāka pakaļdzīšanos, ziņojot par to reģionālajam operatīvās vadības dienestam," notikušo aprakstīja Dolgā.

Vēlāk braukšanas ātrumu pārsniegusī automašīna "Opel Vectra Caravan" nogriezās uz ceļa Dobele-Lestene-Tukums un šķērsoja Tukuma novada robežu. Lestenes pagastā bēdzējam priekšā izbrauca trafareta VP Tukuma iecirkņa ekipāžas mašīna ar ieslēgtu gaismas un skaņas signālu, un notika sadursme - "Opel" nebremzējot ietriecās Tukuma policijas ekipāžas mašīnā. Sadursmes trieciena rezultātā "Opel" nobrauca no ceļa un iebrauca kokā.

Noskaidrots, ka pie auto stūres bija sēdies 1994. gadā dzimis vīrietis bez derīgas vadītāja apliecības. Pārbaudot datus par viņa vadīto automašīnu, konstatēts, ka tai bija piestiprinātas citas automašīnas valsts numura zīmes, par ko vadītājam būs jāatbild normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Tāpat viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, braukšanu bez tiesībām un par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu. Par nepakļaušanos policijas darbinieka norādījumam apturēt automašīnu būs jālemj tiesai.

VP turpina skaidrot notikušā apstākļus, tostarp vīrieša rīcības motīvus.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu