Rastorgujevam trīs kļūdas šaušanā un 18. vieta Oberhofas sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Vācijas trasē Oberhofā izcīnīja 18.vietu Pasaules kausa ceturtā posma desmit kilometru sprinta sacensības.

Oberhofu šajās dienās skāris pamatīgs slapjdraņķis, kā rezultātā sacensības norisinājās pa 2,5 kilometrus garu trasi, kuru klāja mākslīgais sniegs. Turklāt, sacensību laikā līņāja.

Rastorgujevs distancē devās ar otro numuru, taču jau pirmajā ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus. Vēl viena kļūda viņam otrajā šaušanā, kas gan netraucēja izcīnīt augsto 18.vietu.

Uzvaru svinēja francūzis Martēns Furkads, kurš šāva nekļūdīgi, finišēdams pēc 25 minūtēm un 27,2 sekundēm. Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Emiljēns Žakelēns, kurš zaudēja 17,6 sekundes, bet trešais ar 24,4 sekunžu deficītu bija vācietis Johanness Kūns. Žakelēns un Kūns noslēpoja pa vienam soda aplim katrs.

Ceturto un piekto vietu ieņēma krievi Matvejs Jeļisejevs un Aleksandrs Loginovs, bet pirmo sešinieku noslēdza francūzis Simons Destjē. Ģimenes apstākļu dēļ nestartē Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē, bet viņa brālis Tarjejs pēc otrā ugunslīnijā nesašautā mērķa aizmirsa doties soda aplī, kā rezultātā vēlāk tomēr atgriezās un veica papildu 150 metrus. T.Bē samierinājās ar 24.vietu, taču var tikt diskvalificēts par slēpošanu pretējā virzienā.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 45,9 sekundes, kas deva 18.vietu. Trasē alūksnietim bija 11. ātrākais solis.

Tāpat arī Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš netrāpīja trīs mērķos, zaudējot vairāk nekā četras minūtes, kas deva attiecīgi 92. un 101.vietu 110 biatlonistu konkurencē.

Pirmajā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja 18.vietu, otrajā - 39. un trešajā - 36.vietu. Vēl viņa kontā šajā sezonā 34.pozīcija individuālajā distancē pirmajā Pasaules kausa posmā, kā arī 19. un 33.vieta iedzīšanā attiecīgi otrajā un trešajā posmā.

Patrijukam sprintā šosezon bija attiecīgi 83., 106. un 90.vieta, bet Slotiņš finišēja 95., 100. un 96.pozīcijā.

Pirmajā posmā individuālajā distancē Patrijuks Estešundā bija 100.vietā, bet Slotiņš krita un nefinišēja.

Sestdien notiks komandu stafetes, Latvijas izlasei piedaloties vien sacensībām vīriešiem, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu, kurām nekvalificējās Latvijas sieviešu biatlona līdere Baiba Bendika.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu