Māte atklāj detaļas par Igaunijā purvā atrasto Kerolinu. Ārstiem nācies amputēt sievietes kājas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

23 gadus vecā Kerolina, kuru Otrajos Ziemassvētkos purvā atrada divi brīvprātīgie, bija pazudusi nedēļu. Lai arī sievietes veselības stāvoklis ir stabilizējies, aukstumā pavadītais laiks diemžēl ir smagi skāris viņas ekstremitātes. Par sievietes stāvokli portālam "Postimees" stāsta viņas māte.

"Kerolina ir ļoti drosmīga. Mēs viņā redzam spēku, kuru nav iespējams izteikt vārdos," stāstījusi viņas māte.

Viņa portālam atklājusi, ka apsaldējumu dēļ sievietei nācies amputēt abas kājas un labās rokas pirkstus. Pašlaik vēl nav skaidrs pilnais bojājumu apjoms, tādēļ iespējams, ka būs nepieciešamas arī citas ķirurģiskas iejaukšanās. Lai arī tas, ka Kerolina ir izdzīvojusi tik ilgu laiku mežā jau ir brīnums, atrašanās aukstumā un mitrumā ir smagi ietekmējis viņas veselību.

"Mēs ļoti vēlētos, lai labi ļaudis palīdzētu biedrībai "Operog", kuri atrada Kerolinu, iegādāties dronu ar kameru, kas spēj reģistrēt temperatūru," izteikusies Kerolinas māte.

Sieviete atklājusi, ka "tovakar viņa izgāja, lai pastaigātos un "izvēdinātu galvu". Iknedēļas pastaiga vai skriešana bija viņas dzīves sastāvdaļa. Diemžēl Kerolina izvēlējās purvu, kurā nekad nebija bijusi, iegāja pārāk dziļi un apmaldījās. Visi, kas viņu meklēja tumsā, ļoti labi varēja saprast, kā tur ir iespējams apmaldīties".

Kerolina esot izmisumā centusies ēst sūnas, dzert purva ūdeni un izveidot pajumti no zariem, kuri, diemžēl, īsti nespēja aizkavēt lietu. Sievietei pirmajās dienās esot licies, ka viņa dzird, kā tālumā iet cilvēki, taču neviens nav atsaucies uz viņas saucieniem. Kerolina šajā laikā daudz esot domājusi par ģimeni un draugiem, un visu laiku sapņojusi par siltu pirti. Kādā dienā viņa izdzirdējusi vilciena skaņas - pazudusī vēlējusies doties skaņas virzienā, taču viņa nespēja pakustēties plašo apsaldējumu dēļ. Neskatoties uz to, viņa ik pa laikam kliegusi, kas, galu galā, palīdzējis viņu atrast gandrīz nedēļu pēc pazušanas.

"Mēs bijām ar viņu slimnīcā tik ilgi, kamēr ārsti to ļāva, pat narkozē pēc operācijas. Bijām viņas tuvumā, glaudījām matus un runājām ar viņu. Dienās, kad viņa bija pie samaņas, stāstījām, cik daudzi cilvēki viņu mīl un vēlējās viņai palīdzēt," stāstījusi Kerolinas māte.

Pārsteidzoši izglābtās sievietes māte stāstījusi, ka nespēj aprakstīt tukšuma sajūtu, briesmīgās sāpes, bezpalīdzību un paniku, kas mijas ar pateicību meitas glābējiem un cerībām par Kerolinas veselību.

"Mūsu jūtas pašlaik nav svarīgākās, mums jābūt stipriem Kerolinas dēļ. Dzīvojam dienu no dienas un katru dienu gaidam laiku, kad varēsim viņu apciemot," atklājusi sieviete, sakot, ka meita nekad nepamet ne savu vecāku, ne tuvinieku domas.

Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, ap pulksten 9.40, divi brīvprātīgie atrada 23 gadus veco Kerolinu purvā, kuru meklēja pa visu Igauniju kopš 19. decembra. Sīkāku informāciju medijam "Postimees" atklājusi policijas preses pārstāve Marianna Ubaleta.

Kerolina sadzirdējusi brīvprātīgo saucienus un sākusi saukt pēc palīdzības. 23 gadus vecajai meitenei bija hipotermija, un policijai ir pamats uzskatīt, ka viņa purvā pavadīja vairāk nekā dienu, taču precīzs laiks vēl nav zināms. Visi apstākļi, kas saistīti ar viņas pazušanu, ir konstatēti.

"Kerolina bija purvā bezpalīdzīgā stāvoklī ārkārtīgi neizbraucamā vietā, kuras dēļ operatīvie spēki viņu nevarēja sasniegt pa sauszemi. Visa glābšanas operācija, lai glābtu Kerolinu no purva, ilga apmēram divas stundas, tika iesaistīts Policijas departaments un ātrā palīdzība," norādīja pārstāve.

"Šobrīd ziemas laikā, dodoties dabā, jums jāpārliecinās, vai tālruņa akumulators ir izturīgs pret aukstumu. Apģērbam un apaviem jābūt siltiem. Tikai šādā veidā jūs varat būt pārliecināts, ka, apmaldoties vai kādā citā veidā nonākot bezpalīdzīgā stāvoklī, jūs varat sagaidīt palīdzību," viņa piebilda.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka atradām Kerolinu. Sešu dienu meklēšanas laikā mēs pārbaudījām informāciju par iespējamām Kerolinas atrašanās vietām, apskatījām arī ierakstus no novērošanas kamerām un apmeklējām zupas virtuves. Mēs esam pateicīgi visiem brīvprātīgajiem, kuri daudz palīdzēja meklēšanā," pateicās policijas pārstāve.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu