36 gadus vecais ugunsdzēsējs, kurš gāja bojā, cīnoties ar savvaļas ugunsgrēku Austrālijā, tika godināts simtiem sērotāju priekšā ar tradicionālo deju un goda medaļu viņa mazajai meitiņai, vēsta raidsabiedrība CNN.

Endrjū O'Dveijers, 36 gadus vecais Jaundienvidvelsas ugunsdzēsības dienesta veterāns, cīnījās ar krūmu ugunsgrēkiem Sidnejā 19. decembrī, kad uz viņa uzkrita koks, nogalinot viņu un kapteiņa vietnieku 32 gadus veco Džefriju Kītonu.

Apbedīšanas laikā O'Dveijera mazā meita Šarlote rinķoja ap tēva zārku ar viņa ķiveri galvā. Ugunsdzēsības dienesta komisārs Šeins Fitzimons pie meitenes kleitas piesprauda tēva dienesta medaļu.

Foto: STRINGER / REUTERS
Foto: DEAN LEWINS / EPA

"Mazā Šarlote, tev jāzina, ka tavs tētis bija īpašs, nesavtīgs vīrietis un aizgāja tikai tāpēc, ka viņš bija varonis," emocionāli komisārs stāstīja bērnam paŗ aizgājušo biedru.

Ārpus baznīcas, autostāvvietā stāvēja ugunsdzēsēju mašīna ar O'Dveijera vārdu un simtiem ugunsdzēsēju ap to.

Vīriešu grupa izkārtojās sirds formā, ap katafalku, kas veda O'Dveijera zārku, un izpildīja tradicionālo haku - maoru tautas deju Jaunzēlandē.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka pagājušajā pirmdienā Austrālijā gāja bojā vēl viens ugunsdzēsējs, kad viņa automašīnu apgāza spēcīgie vēji. Divi citi ugunsdzēsēji negadījumā tika ievainoti.

Kopš septembra plašajos savvaļas ugunsgrēkos Austrālijā bojā gājuši 27 cilvēki, vēl vairāki desmiti ir bezvēsts pazuduši.

Ar liesmām katru dienu cīnās tūkstošiem ugunsdzēsēju, no kuriem lielākā daļa ir brīvprātīgie, kas par to nesaņem atalgojumu.

Foto: Austrālijas uzgunsdzēsēja Endrjū O'Dveijera bēres

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp