No nākamās nedēļas pieaugs vilcienu un autobusa biļešu cenas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilciens dzelzceļa stacijā "Imanta".
Vilciens dzelzceļa stacijā "Imanta". Foto: Edijs Pālens/LETA

Maksa par braucienu gan starppilsētu, gan vietējās nozīmes maršrutos autobusos nākamās nedēļas vidū augs par 10 centiem. Savukārt vilciena biļetes cena A un B zonās palielināsies par 10 centiem, bet, braucot tālāk, par 20 centiem, pirmdien, 13. janvārī, vēsta Latvijas radio ziņu dienests.

Autotransporta direkcija skaidro, ka cenas jāpalielina, jo pēdējos septiņus gadus tās nav mainītas, bet izmaksas būtiski augušas, ziņo Latvijas radio.

Tas savukārt ietekmē arī valsts tēriņus - 2012. gadā ieņēmumi no biļetēm spēja nosegt 57% no pārvadātāju izmaksām, savukārt pagājušajā gadā par biļetēm iekasēja vairs tikai 46% no izmaksām, tādēļ valstij jākompensē lielāka zaudējumu daļa.

"Kā piemēru varu minēt [maršrutu] Rīga-Jelgava. Ja šobrīd autobusa biļetes cena ir 2,30 [eiro], tad turpmāk būs 2,40. Rīga-Liepāja - 8,55 [eiro], būs 8,65. Attiecībā uz vilcieniem, ja Rīga-Jelgava maksā 1,90 eiro, turpmāk būs 2,10," Latvijas radio pastāstīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Runājot par vilcienu biļešu cenām, Godiņš norādīja, ka palielināsies atlaides elektroniskajām biļetēm tieši tajās zonās, kurā biļešu cenas pieaugums ir 20 centu.

"Ja pērk Rīga-Daugavpils elektronisko biļeti, tad kopumā sanāks maksāt pat mazāk, nekā līdz šim tika maksāts ar 5% atlaidi," Latvijas radio uzsvēra Godiņš.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu