Dzīvniekiem Austrālijā pa gaisu piegādā tūkstošiem kilogramu svaigu dārzeņu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijā no gaisa transportiem tiek izmesti tonnām burkāni un saldie kartupeļi, lai palīdzētu plašo savvaļas ugunsgrēku skartajiem dzīvniekiem, vēsta ārvalstu mediji.

Jaundienvidvelsas reģionālā valdība apstiprinājusi plānu ar nosaukumu "Operation Rock Wallaby". Tā mērķis ir pabarot štatā mītošās valabijus, lai palīdzētu somaiņu populācijām izdzīvot.

Ēdiena piegāde sākta pirms nedēļas. Līdz šim nomesti vairāk nekā divas tonnas svaigu dārzeņu.

Foto: EPA/Scanpix

Jaundienvidvelsas vides ministrs Mets Kīns "MailOnline" pastāstīja, ka, kaut gan dzīvnieki izbēguši no ugunsgrēkiem, viņi atrodas ārpus savas dabiskās vides, tādēļ palikuši arī bez ēdiena. Viņš arī pastāstīja, ka valabiji jau iepriekš novārdzinājis ilgstošais sausums.

Kīns arī pastāstīja, ka valabiju populācija tiek novērota ugunsgrēku seku likvidēšanas procesu ietvaros.

Portāls "Apollo" jau vestīja, ka Austrālijā kopš septembra plosās plaši savvaļas ugunsgrēki, kas šogad sasnieguši rekordlielus apmērus. Tajos dzīvību zaudējuši vismaz 26 cilvēki, vairāki desmiti ir bezvēsts pazuduši, kā arī tūkstoši palikuši bez pajumtes vai bijuši spiesti evakuēties.

Zinātnieki arī aprēķinājuši, ka liesmas tiešā vai netiešā veidā varētu būt nogalinājušas vairāk nekā miljardu dzīvo radību.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu