Pieci izplatīti mīti par nagiem, kas ir pilnīgas blēņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Speciālisti uzsver - nagi ir tā ķermeņa daļa, kurai nav nepieciešama ne "atpūta" no nagu lakas, ne stiprinoši geli. Par to, kas ir visbiežāk sastopamās muļķības par nagu kopšanu, vēsta portāls "Womanhit".

Eksperti apgalvo, ka vienīgie iemesli, kādēļ mani meistars varētu ieteikt "atpūtināt" nagus ir speciālista kļūda vai vajadzība ataudzēt nagu. Citu iemeslu nemaz nevar būt, jo nags ir veidots no ragveida vielas, kas nevar elpot vai palikt biezāks no kādu preparātu lietošanas.

Kutikulas nogriešana ir kaitīga

Diezgan izplatīts ir pieņēmums, ka mazās ādas plēksnītes, kas savieno nagu ar pirksta ādu, nogriešana ir kaitīga veselībai. Šo maldu atbalstītāji uzskata, ka šis ādas gabals ir nepieciešams, lai pasargātu ķermeni no baktērijām. Lai arī šajā apgalvojumā ir daļa patiesības, kvalitatīvs manikīra meistars nekad neatdalīs kutikulu tā, ka rodas atvērta brūce - nagu ar pirkstu joprojām savienos audu slānis, ja vien pirksts nebūs iepriekš savainots.

Baltas joslas liecina par vitamīnu trūkumu

Ja meistars saka ko tādu, ir vērts nodot asins analīzes, lai pierādītu, ka starp šīm lietām neeksistē sakarības. Pārsvarā šo defektu rada pārlieka nagu vīlēšana, īpaši naga veidošanās zonā. Ja aparāta manikīra laikā jūtamas dedzinošas izjūtas vai arī nags sāp, kad tam uzspiež, ir vērts mainīt meistaru - pavisam iespējams, ka nags ir traumēts no pārliekas veco slāņu noņemšanas.

Nagus iespējams stiprināt, uzturā lietojot vairāk olbaltumvielu

Lai arī nagi sastāv no kreatīna, kas sastāv no īpaša proteīna paveida, zinātniski nav atklāta saikne starp olbaltumvielu lietošanu un nagu izturību. Naga biezumu nosaka katra cilvēka ģenētiskie faktori un vienīgais, kā to var padarīt biezāku, ir ar papildus slāņu uzklāšanu un pareizu kopšanu - nedrīkst nēsāt pārlieku garus nagus (ne garākus kā pusotrs nags), neaizrauties ar smagiem dekoriem u.t.t

Pirms manikīra nepieciešams novīlēt naga virsmu

Daži meistari pirms lakas uzklāšanas nobrauc pār naga virsmu ar mīkstāk vīli. Tā ir pilnībā nevajadzīga procedūra, kas tikai padara nagu plānāku, taču nekā neuzlabo lakas noturību. Šīs arhaiskās metodes vietā labāk izmantot īpašu attaukojošu līdzekli, kas no naga noņem eļļas slānīti un pagarinās naga pārklājuma "dzīves" laiku.

Nagu mērcēšana pirms manikīra

Lai arī daudzas dāmas kutikulas mīktināšanai joprojām izmanto nagu peldes, mūsdienās ir virkne ar efektīvākiem līdzekļiem, kas atvieglos kutikulas atbīdīšanu. Šo procedūru noteikti nevajadzētu veikt īsi pirms manikīra - pelde mīkstina nagu, kas, savukārt, sliktāk notur lagu un vairs nav tik līdzens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu