Autoavārijā cietis badmintona pasaules reitinga līderis Momota (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kento Momota
Kento Momota Foto: AFP / Scanpix

Pasaules vadošais badmintonists Kento Momota svētdien ceļā no aizvadītā "Perodua Malaysia Masters 2020" turnīra iekļuva autoavārijā, pēc kuras tika nogādāts slimnīcā.

(Papildināts viss teksts.)

Divkārtējais pasaules čempions bija ceļā no viesnīcas uz Kualalumpuras lidostu. Avārijā dzīvību zaudēja sportista auto vadījušais šoferis. Bez Momotas automašīnā atradās arī viņa fizioterapeite.

Pēc autoavārijas Momota ir hospitalizēts. Viņa stāvoklis esot stabils. Sportistam konstatētas vairākas brūces uz sejas, kā arī deguna kaula lūzums. 

Vietējā policija vēsta, ka pārējie negadījumā cietušie, traumas guvuši sejas, kāju, roku un galvas apvidos.

Negadījums notika svētdienas vakarā. Kā ziņu aģentūrai AFP norādīja viens no glābējiem, negadījuma vietā strādājuši desmit ugunsdzēsēji.

"Cietušie paša spēkiem spēja pamest automašīnu. Izskatījās, ka viņi guvuši nelielus nobrāzumus," piebilda glābējs.

Malaizijas sporta un jaunatnes lietu ministrs Sjeds Spelks apmeklēja slimnīcu un īpaši sasauktā preses brīfingā paziņoja ka visi cietušie ir stabilā stāvoklī, piebilstot, ka viņi saņems vislabāko ārstēšanu un tiks rūpīgi uzraudzīti.

"Pasaules badmintona federācija vēlas pateikties Malaizijas Badmintona asociācijai un visiem vietējiem ārkārtas dienestiem par to ātru rīcību. Cietušo labklājība ir mūsu galvenā problēma, un es varu nodrošināt, ka šobrīd tiek darīts viss, lai viņus atbalstītu," paziņojis Pasaules Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Tomass Lunds.

Šonedēļ Momota bija kā pirmais izsētais "Daihatsu Indonesia Masters 2020", taču Japānas badmintona federācija viņu jau atsaukusi no dalības šajā turnīrā. 

Mamota 2016.gadā tika diskvalificēts par nelegāla kazino apmeklēšanu. Sportista karjera ar to gan nenoslēdzās, jo pērn viņš demonstrēja visu laiku labāko sniegumu, kāds redzēts starp pasaules badmintonistiem. 

Japānis izcīnīja 11 titulus, tostarp arī triumfēja pasaules čempionātā, kā arī Āzijas sacensībās. Viņš uzvarēja arī "All England" atklātajā turnīrā.

Vienīgais tituls, kuru Momota nav ieguvis, ir olimpiskais zelts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu