Vācijas handbola izlases trenerim ir plāns, kā spēlēt pret Krištopānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Krištopāns
Dainis Krištopāns Foto: Raivo Sarelainens/Handball.lv

Vācijas handbola izlasei jau ir padomā vairāki taktiskie risinājumi, kas apgrūtināt Latvijas valstsvienības līdera Daiņa Krištopāna spēli, sarunā ar Eiropas Handbola federāciju (EHF) teica pirmdienas pretinieku galvenais treneris Kristiāns Prokops.

Mačs starp Latviju un Vāciju sāksies plkst.19.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Latvija savā pirmajā Eiropas čempionāta mačā ar 22:33 piekāpās Spānijai, bet otrajā mačā ar 24:32 atzina Nīderlandes pārākumu. Daudzās kļūdas liedza pacīnīties par mazāku deficītu spēlē pret Spāniju un uzvaru mačā pret Nīderlandi.

Vācija čempionāta ievadā ar 34:23 uzveica Nīderlandi, bet sestdien divu grandu duelī ar 26:33 piekāpās Spānijai.

"Dainis Krištopāns ir īpašs spēlētājs, ne tikai tāpēc, ka viņš ir gara auguma. Mums ir plāns, kā izslēgt viņu no dueļa," teica galvenais treneris Prokops. "Bez iepriekš minētā, mums nepieciešams labs vārtsargu sniegums un liels ātrums."

"Mums jācenšas izveidot vairāk vārtu gūšanas iespēju, kas beigās arī ir jānoslēdz ar "goliem". Komandai mači ir jāaizvada ar lielāku bezkaunību, garu un vairāk emocijām. Ikviens saprot spēles nozīmīgumu. Es ticu šai komandai."

Speciālists arī norādīja, ka izlases kolektīvā valda laba gaisotne. "Viss ir mūsu pašu rokās, un nevienam nav vajadzīga papildus motivācija. Ja iecerētais neizdodas, mums ir jāspēj būt mentāli stipriem. Viss ir atkarīgs no cieņas pret spēli un emocionalitātes," piebilda Prokops.

Tikmēr Vācijas izlases kapteinis Uve Genhaimers uzsvēra, ka neapmierinošais sniegums duelī ar Spāniju, spēlē pret Latviju jau būs aizmirsts.

"Domāju, ka vājais sniegums uzbrukumā pret Spāniju, nākamajā cīņā tiks labots, jo vēlamies atrādīt savas prasmes uzbrūkot. Cerams, ka nenotiks pretējais, jo mēs esam gana pārliecināti par savām spējām, un arī komandā ir labi spēlētāji," norādīja kapteinis.

"Grupu turnīrā zaudēt līderei nav nekas traks. Nākamreiz vēlamies būt labāki."

C apakšgrupā līdere ar četriem punktiem divās spēlēs ir Spānija, pa diviem punktiem ir Vācijai un Nīderlandei, bet Latvija ir bešā. Latvijai izredzes sasniegto otro posmu ir tikai teorētiskas.

Abas komandas savā starpā tikās arī 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kurā latvieši vāciešiem zaudēja ar 18:36 un 22:32.

Vācija ir ļoti titulēta pretiniece - Eiropas čempionātos tai ir divas zelta medaļas, pēdējā no tām 2016.gadā, kā arī pa vienai sudraba un bronzas godalgai. Vācieši ir arī trīskārtēji pasaules čempioni, šajā gadsimtā izcīnot vienu titulu, kā arī planētas meistarsacīkstēs guvuši divas sudraba un vienu bronzas godalgu. Vācija ir arī olimpisko spēļu čempione, divkārtēja vicečempione un bronzas medaļas laureāte, trešo vietu izcīnot 2016.gadā Riodežaneiro.

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnās pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Armanda Uščina vadītā komanda spēlēja sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai. 

Zīmīgi, ka izšķirošo uzvaru Latvija guva tieši pret 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, slovēņus Latvijā pieveicot ar 25:24. 

Šāds sniegums vēlāk valstsvienībai ļāva nopelnīt Latvijas 2019.gada labākās sporta spēļu komandas godu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu