Miljoni tikai "uz papīra". Kādas ir Pasečņika jaunā līguma detaļas?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks.
Anžejs Pasečņiks. Foto: Washington Wizards/Facebook

Latviešu centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks ar Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubu Vašingtonas "Wizards" ir vienojušies par trīs gadu līgumu. NBA apskatnieks Freds Kacs savā "Twitter" kontā ir atklājis šī līguma detaļas.

Nākamo trīs gadu laikā latviešu basketbolists var saņemt kopumā 3,8 miljonus ASV dolāru (3,4 miljoni eiro). Tāpat Kacs atklāja arī līguma struktūru un summu sadalījumu pa sezonām.

Šajā sezonā par atlikušajām spēlēm Pasečņiks saņems kopumā 482 tūkstošus ASV dolāru (433 tūkstoši eiro). Otrajā sezonā latvietim ir garantēti vien 250 tūkstoši ASV dolāri (224,5 tūkstoši eiro).

250 tūkstoši ir summa, ko klubam būtu jāizmaksā latviešu spēlētājam, ja viņi nolems no Pasečņika šķirties pirms 2020. gada 8. jūlija. Ja sadarbība turpināsies, tad centra spēlētājs par 2020./2021. gada sezonu kopumā nopelnīs 1,52 miljonus ASV dolāru (1,37 miljoni eiro).

Līguma trešais gads ir ar komandas opciju, kas nozīmē, ka klubs starpsezonā var izvēlēties, vai turpināt sadarbību ar spēlētāju, vai nē. Ja šī opcija tiek atteikta, Pasečņiks kļūst par neierobežoti brīvo aģentu un var parakstīt līgumu ar jebkuru citu komandu. Ja klubs izvēlēsies šo opciju izmantot, latviešu centra spēlētājs par 2021./2022. gada sezonu kopumā saņemtu 1,78 miljonus ASV dolāru (1,6 miljoni eiro).

Šo sezonu Pasečņiks iesāka NBA attīstības jeb G līgas kluba "Capital City Go-Go" sastāvā. Šobrīd Pasečņika kontā ir jau 14 aizvadītas spēles NBA, kuru laikā latvietis vidēji ir izcēlies ar 7,6 punktus, izcīnījis 5,7 atlēkušās bumbas (trešais labākais rādītājs starp pirmgadniekiem), kā arī metienus no spēles realizējis ar 51% precizitāti.

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Šī gada jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās, kas nozīmēja, ka viņš var parakstīt līgumu ar jebkuru NBA vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu