FOTO ⟩ Kā izskatās Kanādas ciemats, kurā turpmāk varētu dzīvot princis Harijs un Megana Mārkla?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Harijs ar sievu, Meganu Mārklu, un vecmāmiņu, karalieni Elizabeti II.
Princis Harijs ar sievu, Meganu Mārklu, un vecmāmiņu, karalieni Elizabeti II. Foto: Reuters

Pavisam nesen princis Harijs un Saseksas hercogiene Megana Mārkla satricināja karaļanamu un tā piekritējus ar paziņojumu par to, ka turpmāk vēlas lielu daļu savas dzīves pavadīt, dzīvojot ārzemēs. Visticamāk, ka par hercogu mājvietu kļūs kāds mazs ciemats Vankūveras salas dienvidos, vēsta "Reuters".

Harijs un Megana sacēluši virkni jautājumu abās Atlantijas okeāna piekrastēs, kad paziņoja par vēlmi atkāpties no daļas britu karalisko pienākumu veikšanas un atteikšanos no karaliskajiem tituliem.

Ziņu aģentūra "Reuters" piektdien ziņoja, ka Megana tikai pēc dažām Lielbritānijā pavadītām dienām esot atgriezusies Kanādā pie astoņus mēnešus vecā dēla Ārčija. Mediji vēsta, ka Megana atrodoties Sāničas pussalā - Vankūveras salas daļā, kas atrodas uz ziemeļiem no Britu Kolumbijas galvaspilsētas Viktorijas. Pagājušā gada beigās ģimene tur aizvadīja sešas nedēļas ilgu atvaļinājumu.

"Es sevi nesauktu par [karaliskās ģimenes] sekotāju. Taču, ja viņi apmetīsies šeit, tad tas, protams, man būs interesanti," sacīja Sidnejas ciema iedzīvotāja Džoana Vilsone.

Pussalā esošos ciematus mierīgās atmosfēras lielākoties iecienījuši pensionāri. Pussalā ir mazāk nekā 20 000 iedzīvotāju. Tur atrodami suvenīru veikali un ēstuves, kuru firmas ēdiens ir cepta zivs ar frī kartupeļiem. Tāpat ļoti pieejami esot prāmji, ar kuru palīdzību iespējams nokļūt Britu Kolumbijas rosīgākajās daļās.

Harijs un Megana sava atvaļinājuma laikā, protams, piesaistījuši arī vietējo iedzīvotāju uzmanību. Viņi stāstot, ka pussalā dzīvo gan ļoti turīgi, gan arī vidējus ienākumus pārstāvoši cilvēki. Tur esot daudz lepnu privātmāju, kas paslēpušās aiz augstiem mūriem un kokiem, tāpēc vietējiem neesot zināms, kur tieši karaliskais pāris bija apmeties.

Taču vietējie arī cenšas nebūt pārāk uzbāzīgi.

"Pēdējā lieta, ko viņi vēlas, ir cilvēku pūļi, kuri viņus fotografē," sacīja Sidnejas ciema saldumu veikala īpašnieks Rons Bušdžens.

Vairāki iedzīvotāji pat atteicās runāt žurnālistiem, jo respektējot pāra tiesības uz privāto dzīvi.

"Harija mamma gāja bojā viņai pievērstās uzmanības dēļ. Tas bija ļoti traģiski," norāda Sidnejas iedzīvotāja Linna Salituro. "Es domāju, ka viņi tikai vēlas izrauties un būt drošā vietā, kur viņiem var būt normāla dzīve."

Foto: Gleznainā, taču privātā Sāničas pussala

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu