Bijušais Trampa padomnieks Maikls Flinns atsauc atzīšanos melošanā FIB

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns otrdien, 14. janvārī, iesniedza tiesai dokumentus par to, ka viņš atsauc savu atzīšanos melošanā Federālajam Izmeklēšanas birojam (FIB). 

Flinns uzskata, ka federālie prokurori rīkojušies "negodprātīgi" un pārkāpuši vienošanos par viņa vainas atzīšanu.

Flinns atsauc savu atzīšanos nedēļu pēc tam, kad Tieslietu ministrija mainīja savu nostāju par sodu Flinnam, iesakot viņam piespriest cietumsodu līdz sešiem mēnešiem par to, ka viņš melojis FIB izmeklēšanā par sakariem starp Trampa vēlēšanu kampaņu un Krieviju.

Prokurori iepriekš bija paziņojuši, ka Flinnam viņa plašās sadarbības ar izmeklētājiem dēļ nevajadzētu piespriest cietumsodu. Prokurori tomēr mainīja savas domas pēc tam, kad Flinns nolīga jaunus advokātus, kuri izvirzīja valdībai apsūdzības amatpārkāpumos, kuras tiesnesis vēlāk noraidīja.

Aizstāvības advokāti tiesai iesniegtajos dokumentos rakstīja, ka Tieslietu ministrija mēģina "pārrakstīt vēsturi", atsaucot savu ieteikumu par pārbaudes laika piespriešanu Flinnam un izsakot pieņēmumus, ka viņš neesot bijis pretimnākošs un neesot sadarbojies.

"Maikls T. Flinns ir nevainīgs. Flinns ir godprātīgi sadarbojies ar valdību divus gadus. Viņš ir pilnīgi sadarbojies ar izmeklēšanu," rakstīja advokāti.

Flinns, kurš nacionālās drošības padomnieka amatu ieņēma tikai 24 dienas,  2017.gadā atzinās melošanā FIB par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu