Šamanis paziņo par trešo "Putina izdzīšanas" mēģinājumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: kadrs no video

Jakutijas šamanis Aleksandrs Gabiševs, kurš jau divas reizes bija sācis gājienu uz Maskavu, lai "izdzītu" Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, paziņojis par trešo gājienu, teikts Gabiševa uzrunā, kas publicēta vietnē "YouTube".

Trešo gājienu Gabiševs plāno sākt šā gada martā. Pirmo gājienu uz Maskavu, lai veiktu Putina izdzīšanas rituālu, šamanis sāka pagājušā gada martā.

Tomēr septembrī viņš tika aizturēts uz Burjatijas un Irkutskas apgabala robežas un nogādāts atpakaļ Jakutijā.

Pret Gabiševu tika sākta krimināllieta par aicinājumu uz ekstrēmismu, tomēr nekādas apsūdzības šamanim netika izvirzītas.

Pagājušā gada decembrī viņš sāka otro gājienu uz Maskavu, bet neilgi pēc tam atkal tika aizturēts.

Decembrī Gabiševam un diviem viņa līdzgājējiem tika piespriests sods par nepakļaušanos policistu prasībām un noteikts pienākums uzturēties konkrētā dzīvesvietā.

"Visa vienība iziesim no šejienes [Jakutijas]. Neatkarīgi no tiesu un varas iestāžu lēmumiem. Es pakļaujos tikai dieva likumiem," paziņoja Gabiševs.

Savā uzrunā šamanis vairākas reizes uzsvēra, ka viņa gājienam būs miermīlīgs raksturs.

"Mana vienība ies miera ceļu. Visa Krievija ies miera ceļu. Lai notiktu pārmaiņas un lai dēmons tiktu izdzīts miermīlīgā ceļā," uzsvēra Gabiševs.

"Es esmu kareivis. Es izvēlējos kareivja ceļu. Tas ir tikai mans, tas ir mans krusts. Tomēr es nevienu neaicinu ņemt rokās ieročus un ķerties pie vardarbības. Nevienu – nedz manas vienības dalībniekus, nedz Krieviju, nedz pasauli," viņš piebilda.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu