Dabas aktīvistu dēļ uz laiku tiks slēgts viens no prestižākajiem Jūrmalas restorāniem (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Restorāna "36.līnija" īpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Restorāna "36.līnija" īpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Dabas aktīvistu pretenziju dēļ uz laiku Jūrmalā slēgts šefpavāra Laura Aleksejeva restorāns "36. līnija", liecina ieraksts restorāna tīmekļa vietnē "Facebook".

"Vēlamies informēt mūsu restorāna pastāvīgos viesus, mūsu uzticamos piegādātājus, ar kuriem kopā esam pārdzīvojuši krīzes brīžus, kuri vienmēr ir uzticējušies mums un atbalstījuši katrs kā varējis, lojālos darbiniekus, kuri ir uzticīgi mums līdz pēdējam un nav pametuši mūs šajā situācijā, bez kuriem mēs nekad nebūtu sasnieguši savus panākumus un atzinību no vairāku ārzemju valsts tūrisma ceļvežiem, par apstākļiem, kuru ietekmē esam spiesti pret savu gribu aizvērt restorānu," teikts paziņojumā "Facebook".

Vienlaikus paziņojumā arī minēts, ka situācija tiek risināta, lai nepieviltu restorāna viesus un ilggadējos piegādātājus, partnerus. 

Pēc paziņojumā sniegtās informācijas, patlaban saglabātas visas darba vietas, kā arī tiek veikti norēķini ar piegādātājiem, valsti un bankām.

"Nav pamata uztraukumam, nav apturēta uzņēmuma saimnieciskā darbība," uzsvērts paziņojumā, piebilstot, ka tostarp tiek apkalpoti izbraukuma pasākumi.

Paziņojumā arī minēts, ka strīds ir tikai un vienīgi par konkrēto adresi, kurā atrodas restorāns. "Kopš 2015. gada mūs vajā dabas aizstāvji sniedzot tiesās pretenzijas par prettiesiskiem Jūrmalas pilsētas domes pieņemtiem aktiem, kas saistīti ar mūsu restorāna adresi - 36. līnija 1202, Jūrmala," teikts ziņojumā.

"Facebook" ierakstā atzīmēts, ka atbilstoši Vides aizsardzības likumam jebkurš Latvijas pilsonis var apstrīdēt jebkuru pašvaldības izsniegtu aktu.

"Diemžēl ir pilsoņi, kas to izmanto ļaunprātīgi," pausts ierakstā, piebilstot, ka patlaban ir sāktas vairākas tiesvedības, kurās "36. līnija" sniegusi skaidrojumus, sadarbojoties ar Ekonomikas ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Jūrmalas pilsētas domi.

Pēc paziņojumā minētā, restorānu plānots pārcelt uz citām telpām Jūrmalā. Tostarp norādīts, ka līdz 6. februārim tiek izskatīts restorāna lūgums par kafejnīcas "Apetite" ēkas ekspluatācijas atjaunošanu, savukārt 7. februārī ir jāizskata lūgumu atjaunot apstrīdēto īslaicīgas būves būvatļauju restorāna ēkai.

Ierakstā arī solīts, ka restorāna vadība informēs par tālāko notikumu attīstību.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2018. gadā restorāna "36.līnija" pārvaldītājs "Lauris Restaurant Service" strādāja ar 4,056 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka vairākas reizes un bija 3404 eiro. 

Kompānija "Lauris Restaurant Service" reģistrēta 2007. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 56 896 eiro. Kompānijas īpašnieki vienādās daļās ir Aleksejevs un Daugavpilī dzimušais uzņēmējs, Krievijas pilsonis, bijušā Maskavas pašvaldības ierēdņa dēls Igors Mališkovs.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu