"Ikvienam ir tiesības uz savu viedokli, bet ne uz saviem faktiem." EK pauž atbalstu Polijai strīdā ar Krieviju par Otro pasaules karu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) trešdien, 15. janvāri, paudusi atbalstu Polijai tās strīdā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par Polijas lomu Otrajā pasaules karā.

EK viceprezidente Vera Jourova trešdien Eiropas Parlamentam (EP) sacīja, ka "noraida visus melīgos apgalvojumus", ka Polija būtu bijusi vainīga kara izraisīšanā, nevis tā upuris.

Jourova sacīja, ka "nepiecietīs šādus uzbrukumus Polijai".

Šādu nostāju EK viceprezidente pauda EP debatēs par "Eiropas vēstures izkropļošanu un Otrā pasaules kara piemiņu".

Eiropas Tautas partijas līderis Manfrēds Vēbers norādīja, ka cilvēki "nevar pieņemt Putina centienus pārrakstīt vēsturi".

"Kā pausts tagad jau slavenajā citātā - ikvienam ir tiesības uz savu viedokli, bet ne uz saviem faktiem," norādīja Jourova. "Organizēta un mērķtiecīga izkropļojumu un dezinformācijas izplatīšana ir kas tāds, pret ko mums ir jāiebilst un kas ir jānoraida."

1939. gada Hitlera-Staļina pakts "sagatavoja ceļu Otrajam pasaules karam. Nacistu un padomju alianse padarīja iespējamu nacistiskās Vācijas 1. septembra uzbrukumu Polijai un tam sekojušo padomju karaspēka 17. septembra uzbrukumu," atgādināja EK viceprezidente.

"Šie notikumi iezīmē Otrā pasaules kara sākumu. Tādi ir fakti," uzsvēra Jourova.

Pēc tam, kad bijušo sabiedroto PSRS un Vācijas starpā izraisījās bruņots konflikts, padomju puses cīņas ar Vāciju kļuva par nozīmīgu faktoru Vācijas militārajā sakāvē, viņa piebilda.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu