Demokrāti sper pēdējos soļus, lai sāktos Trampa impīčmenta prāva

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

ASV Pārstāvju palāta trešdien, 15. janvārī, apstiprinājusi rezolūciju par impīčmenta procesa pret Savienoto Valstu prezidentu Donaldu Trampu nodošanu Senātam, lai varētu sākties Trampa impīčmenta prāva.

Demokrātu kontrolētajā Pārstāvju palātā ar 228 balsīm pret 193 tika apstiprināta rezolūcija, ar kuru tiek iecelti septiņi apsūdzības uzturētāji, nodrošināts finansējums prāvai un nodots apsūdzības slēdziens augšpalātai.

"Mēs šodien esam šeit, lai Amerikas vēsturē šķērsotu ļoti svarīgu robežu," pirms balsojuma sacīja Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi.

Republikāņiem Senātā ir vairākums, tāpēc ir maz ticams, ka Kongresa augšpalāta varētu nobalsot par Trampa atcelšanu no amata. Taču impīčmenta prāva var kaitēt Trampa reputācijai un negatīvi ietekmēt viņa izredzes tikt pārvēlētam prezidenta amatā novembrī.

Pelosi pagājušā gada septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par sava politiskā sāncenša Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā.

Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu