"Atnāca, nošāva un viss." Kandavas ielas biroja ēkas darbiniekiem ir savas versijas par notikušās slepkavības un pašnāvības motīviem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policijas lenta. Ilustratīvs attēls.
Policijas lenta. Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Pagājusi nedaudz vairāk nekā nedēļa kopš kāds vīrietis biroju ēkā Kandavas ielā nošāva cilvēku un pēc tam izdarīja pašnāvību. Oficiāli slepkavības un pašnāvības motīvi nav zināmi, tomēr biroju ēkas darbinieki pieļauj, ka traģēdijas iemesls varētu būt ar finansēm saistīts konflikts, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Viņš atnāca pie pārinieka, kas viņu piekrāpis ar naudu, un viss. Atnāca, nošāva un viss," stāstīja kāds darbinieks.

Cilvēki raidījumam pastāstīja, ka ikdienā biroja ēkas darbinieki viens ar otru sarunās neielaižas un koncentrējas tikai uz savām darīšanām, un, iespējams tāpēc, neviens noslepkavoto iepriekš nepazina. Zināms, ka nonāvētais vīrietis divus gadus nomājis kabinetu darba darīšanām.

"Pie mums bija reģistrētas kaut kādas nodokļu konsultācijas, grāmatvedības pakalpojumi," "Degpunktā" atklāja ēkas pārvaldnieka pārstāve Kira. "Pats nomnieks ir privātpersona, nezinām, kā tur bija. Nomnieks ir cita persona, es, kā pārvaldnieks, tikai zinu to personu, kura ir līgumā. Tā nav tā pati persona, kuru nošāva."

Citi ēkā strādājošie apgalvo, ka pēc notikušā ir sarežģīti turpināt darbu, kā ierasts. Cilvēki dodas uz birojiem, bet jūtas neomulīgi un izvairās atrasties otrajā stāvā.

"Bija grūti, protams. Šausmīgi, vispār, šausmīgs notikums. Ļoti grūti staigāt koridorā, kur tas bija. Asinis bija. Vakarā bija jau viss nomazgāts, lai cilvēki varētu turpināt darbu. Varbūt sākumā bija mazāk cilvēku, bet vēlāk jau visi biji savās vietās," raidījumam stāstīja Kira. Neviens gan neesot paziņojis, ka nākamajā dienā darbā neieradīsies.

Policija joprojām kriminālprocesa ietvaros cenšas noskaidrot slepkavības motīvu. Vietējie nepacietīgi gaidot, kad likuma sargi nāks klajā ar jaunām detaļām par noziegumu, jo neziņa īrniekiem liekot justies nepatīkami.

Portāls "Apollo" jau vētīja, ka 7. janvārī Valsts policija saņēmusi izsaukumu uz kāda ofisa telpām, kur bojā gājuši divi vīrieši.

Sākotnējā informācija liecina, ka kāds 1973. gadā dzimis vīrietis bija iegājis kāda Kandavas ielas firmas ofisa telpās un paaicinājis acīmredzot sev pazīstamu 1970. gadā dzimušu vīrieti iznākt koridorā.

Tur uzbrucējs vairākas reizes izšāvis uz vīrieti un vēlāk turpat ofisa telpās sev iešāvis galvā, žurnālistus informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Notikušā galvenā versija ir tāda, ka starp uzbrucēju un upuri pastāvējis konflikts, taču patlaban ir pāragri runāt, vai domstarpības bijušas privāta, darba vai biznesa attiecību dēļ, norādīja Sozinovs. 

Policija atradusi uzbrucēja turpat ofisa pagalmā novietoto automašīnu, kā arī noskaidrojusi, ka uzbrucējam bija oficiāli reģistrēts ierocis.

Patlaban gan ir pāragri spriest, vai uzbrucējs bijis reibumā, norādīja policijas pārstāvis. Tāpat policija vēl skaidros, kādā veidā abi bijuši pazīstami. 

Sozinovs vēl arī nevarēja pateikt, vai šāvējs agrāk atradies policijas redzeslokā.

Viņš arī skaidroja, ka šis nav tipisks noziegums Latvijā. Viņam arī nav ziņu, vai pastāvējuši kādi aizdomīgi apstākļi, vīrietim saņemot ieroča glabāšanas un nēsāšanas atļauju. 

Policija atzīmēja, ka noziegumu izdarījušais vīrietis ir bijis viens, tāpēc sabiedrība nav apdraudēta.

Saistībā ar notikušo tiks sākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi, tostarp nozieguma motīvs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu