Šūmahera veselības stāvokli ar īpašu terapiju mēģinās uzlabot Parīzē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AFP / Scanpix

Leģendārais F-1 pilots ir pārcelts no viņa mājas Ženēvā uz kādu Parīzes slimnīcu, lai vācieša atlabšanas procesu paātrinātu ar īpašas terapijas palīdzību, vēsta "Independent".

F-1 leģenda Mihaels Šūmahers ir ievietots "Georges-Pompidou" slimnīcā Parīzē, lai viņam tiktu veikta cilmes šūnu terapija

Vadoties pēc striktajiem Francijas privātuma politikas likumiem, slimnīcas pārstāvji nav varējuši sniegt plašākus komentārus. Tiesa, ir zināms, ka minēto cilmes šūnu terapiju slavenajam pilotam veiks Francijā atzīts ķirurgs Filipe Menaše.

2013. gadā Šūmahers piedzīvoja ļoti smagu kritienu, no kura sportists nav spējis atgūties vēl šodien. Pēc nelaimes gadījuma vācietis tika ievietots komā, no kuras pamodās vien 2014. gada vasarā.

Šumahera ģimene un viņa pārstāvji kopš negadījuma medijiem informāciju ir snieguši ļoti ierobežotā daudzumā. Arī šajā reizē pilota ilggadējā menedžere Sabīne Kēma ir atteikusies no plašāku komentāru sniegšanas par vācu pilota veselības stāvokli.

Šī gada sākumā, gaidot Šūmahera 50. dzimšanas dienu, viņa ģimene nāca klajā ar paziņojumu par septiņkārtējo F-1 čempionu.

"Variet būt droši, ka viņš šobrīd atrodas pašās labākajās rokās. Mēs darām visu, kas ir mūsu spēkos, lai viņam palīdzētu. Lūdzu saprotiet, ka mēs ievērojam Mihaela vēlēšanos paturēt viņa veselību noslēpumā," oficiālajā Šūmahera "Facebook" lapā ziņoja viņa ģimene.

Tāpat izvairīgs komentāros šo gadu laikā ir bijis arī Šūmahra bijušais kolēģis un tuvs draugs Žans Tods. 2018. gadā Tods atbalstīja Šūmahera ģimenes nostāju par vācieša veselības stāvokļa turēšanu noslēpumā. "Mihaels ir savas ģimenes un radu lokā. Man ļoti daudz nozīmē tas, ka varu viņu regulāri apciemot, bet viņa veselība - tā tomēr ir privāta tēma. Domāju, ka ir pienācis laiks likt Mihaelam mieru un ļaut viņam dzīvot savu dzīvi. Atkārtošos, ir jāļauj Mihaelam dzīvot savu dzīvi."

Jāatzīmē, ka šo gadu laikā par Šūmahera veselības stāvokļa uzlabošanās iespējamību ir izteikušies daudzi medicīnas speciālisti.

Skeptiski Šūmahera kondīciju ir komentējis augstu vērtētais britu ķirurgs Kolins Šifs

"Izejot no informācijas, kas pieejama par Mihaela savainojumu, var izdarīt secinājumu, ka viņš ir guvis ļoti smagu galvas traumu, kā rezultātā viņa smadzenes vairs nefunkcionē kā parastam cilvēkam. Jo vairāk laika paiet kopš traumas gūšanas, jo mazāka iespēja sagaidīt uzlabojumus. Diezgan droši var apgalvot, ka viņa situācija neuzlabosies," izteicies Šifs

Šobrīd leģendārā pilota faniem atliek cerēt, ka terapija, kas tiks veikta Parīzē, atnesīs labas ziņas un Šūmahera veselības stāvokli tomēr izdosies uzlabot.

Savas karjeras laikā Šūmahers ir kļuvis par septiņkārtēju F-1 čempionu, kā arī viņam pieder vairāki šī sporta rekordi, tai skaitā visvairāk uzvaru atsevišķos "Grand Prix" posmos (91).

Video: Saruna ar Mihaelu Šūmaheru neilgi pirms liktenīgā kritiena

Leģendārais F-1 pilots ir pārcelts no viņa mājas Ženēvā uz kādu Parīzes slimnīcu, lai vācieša atlabšanas procesu paātrinātu ar cilmes šūnu terapijas palīdzību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu