Viļņā iespējamās meitenes nolaupīšanas lietā sākta pirmstiesas izmeklēšana (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Viļņas policija ceturtdien, 16. janvārī, paziņojusi, ka sākta pirmstiesas izmeklēšana par iespējamu bērna nolaupīšanu saistībā ar informāciju, ka iepriekšējā vakarā galvaspilsētā varētu būt iesēdināta nezināmā mašīnā un aizvesta vienpadsmit vai divpadsmit gadus veca meitenīte.

Meklēšanas operācija turpinājusies visu nakti, bet pagaidām bez rezultātiem. Lai gan jau trešdienas vakarā tika izplatīts aicinājums atsaukties vecākus, kuriem varētu nebūt zināma viņu bērnu atrašanās vieta, pagaidām tāda informācija nav saņemta nedz no vecākiem, nedz bērnunamiem.

Vienlaikus policija saņēmusi zvanus no simtiem cilvēku, un šobrīd visa informācija tiek pārbaudīta un apkopota.

"Palīgā pieaicināti arī Lietuvas kriminālpolicijas biroja darbinieki, notiek sadarbība ar citām institūcijām. Pārlūkots liels skaits videokameru ierakstu no dažādām pilsētas vietām, materiāli tiek analizēti un salīdzināti ar esošajiem datiem," Viļņas policija norāda sociālajā tīklā "Facebook".

Kā ziņu pastāstījis Policijas departamenta preses sekretārs Ramūns Matonis, līdz šim iegūtā informācija neļauj nedz apstiprināt, nedz noliegt, ka informācija par meitenītes nolaupīšanu bijusi patiesa.

Pēc viņa teiktā, runa ir par nestandarta situāciju, kad tiek izskatītas visas iespējamās versijas, sākot no bērna nolaupīšanas līdz nepatiesas informācijas sniegšanai.

Matonis aicinājis sazināties ar policiju "ikvienu, kurš vakar vakarā Viļņā, 13.janvāra ielas rajonā, iespējams, manījis kaut ko aizdomīgu, pastaigājoties, vedot ārā suni vai vienkārši skatoties pa logu, pat ja cilvēkiem tas nav šķitis svarīgi".

Kā trešdien vLietuvas mediji, kāds vīrietis Viļņas policiju informējis, ka pie viņa pienākuši divi gadus vienpadsmit divpadsmit veci zēni un pastāstījuši, ka nolaupīta viņu draudzene.

Drīz pēc tam Lietuvas policija izplatīja paziņojumu, kurā norādīts, ka Viļņas Karolinišķu mikrorajonā nezināmas markas sudraba vai zelta krāsas automašīnā ar dzeltenu ārvalstu numuru, iespējams, iesēdināta meitenīte.

Pilsētā tika sacelti kājās lieli policijas spēki un pārbaudītas visas automašīnas, kas līdzinās zēnu aprakstītajai.

Uz notikušo nekavējoties reaģēja arī autovadītāji - sociālajā tīklā "Facebook" tika izveidota īpaša grupa, kas aicināja šoferus iesaistīties meklēšanā. Vienlaikus cilvēki aicināti neizplatīt internetā tādu informāciju, kas varētu nākt par labu iespējamajam nolaupītājam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu