"Kāpēc tu neizskaties tā, ka tev būtu jautri?" ASV policija turpina meklēt pirms vairāk nekā 40 gadiem miruša slepkavas iespējamos upurus

Brūss Lindals Foto: AFP/AP/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Brūss Lindals, kurš 1976. gadā nožņaudza 16 gadus veco Čikāgas piepilsētas iedzīvotāju, iespējams, ir nogalinājis duci citu jaunu sieviešu un plānojis nogalināt vēl, pirms viņš nomira, pats sevi ievainojot, uzbrūkot ar nazi pusaudzim, vēsta ziņu aģentūra AP.

"Kopš mēs sākam izmeklēt Lindala lietu, lai redzētu kopīgus pavedienus (bezvēsts pazudušu personu lietās), mēs esam atklājuši jau deviņus gadījumus, un šis skaits varētu sasniegt pat 12," otrdien, 14. janvārī, pauda detektīvs Kriss Loudons, kurš izmeklē Brūsa Lindala lietu par Pamelas Maueres noslepkavošanu 1976. gadā.

16 gadus vecā Pamela Mauere
16 gadus vecā Pamela Mauere Foto: AFP/SCANPIX

Detektīvs uzskata, ka no 1970. gadiem līdz Lindala nāvei 1981. gadā viņš varētu būt nolaupījis, izvarojis un nonāvējis vēl daudzas citas sievietes un meitenes dažādās ASV provincēs. 

Tikpat satraucoši ir pierādījumi tam, ka sievietes, kuras ir aizbēgušas no Brūsa Lindala - gan veiksmes, gan pašu rīcības dēļ -, iespējams, ir gandrīz izbēgušas no nāves.

Loudons pastāstīja par atgadījumu, kad policisti apstādināja Lindala automašīnu un tur atrada bezsamaņā guļošu sievieti, kura asiņojusi no dziļas brūces galvā.

"Policisti jautāja: "Ko jūs darāt?", un Lindals atbildēja, ka ved sievieti uz slimnīcu," sacīja detektīvs, "Bet bija acīmredzams, ka viņš brauca pretējā virzienā."

Tā vietā, lai ļautu viņam turpināt ceļu, policisti bija izsaukuši "ātro palīdzību", lai sievieti nogādātu slimnīcā, kur pārbaudē atklājās, ka viņa ir seksuāli izmantota.

Sieviete neko neatcerējās par notikušo pēc tam, kad Lindals viņai kādā ballītē iedeva "kaut ko padzerties", tāpēc lietā netika izvirzītas apsūdzības. Bet detektīvs norādīja, ka viņš ir pārliecināts - Lindals toreiz brauca uz kādu attālu vietu, lai sievieti nogalinātu un paslēptu viņas līķi.

Lindalam bija 29 gadi, kad viņš nomira nāvējoša uzbrukuma laikā 18 gadus vecajam Čārlzam Huberam. 

Vīrietis nejauši pārgrieza artēriju pats savā kājā un noasiņoja. Loudons sacīja, ka ainava, kurā tika atrasti viņu līķi, liek domāt, ka Lindals, iespējams, plānoja nogalināt arī Hubera draudzeni, kura gulēja citā telpā.

"Toreiz policisti uzskatīja, ka viņš gatavojās nogalināt Huberu, pēc tam nogalināt viņa draudzeni un vainot vienu otra nāvē," viņš sacīja.

Debras Koljanderes lieta liek domāt par vēl vienas sievietes slepkavību. Koljandere ziņoja, ka Lindals nolaupīja viņu no piepilsētas iepirkšanās centra, aizveda viņu uz savu dzīvokli un izvaroja, pirms sieviete aizbēga.

Dažas dienas pirms liecināšanas Lindala izvarošanas tiesā viņa pazuda un viņas ķermenis tika atrasts apbedīts seklā kapā jau pēc Lindala nāves.

Tikai mēģinot izsekot Lindala soļiem Maureras izmeklēšanā, detektīvi ziņojumā atrada, ka kāda sieviete policijai bija teikusi, ka nezināms uzbrucējs mēģinājis viņu nolaupīt no tā paša tirdzniecības centra tajā pašā dienā, kad Koljandere pazuda.

Tāpat bija stāsti no sievietēm, kuras tikušās ar Lindalu. Dažas stāstījušas, ka viņš ir mēdzis pasniegt nazi un licis tēlot, ka viņas uzbrūk, lai Lindals varētu sievietēm demonstrēt pašaizsardzības paņēmienus. Loudons pauda aizdomas, ka šīs cīņas bija daļa no sieviešu nogalināšanas treniņa, izliekoties, ka viņš vienkārši aizstāvējās.

Lai arī viņš cer, ka DNS pierādījumi sasaistīs Lindalu ar citiem noziegumiem, Loudons atzīst, ka šādi pierādījumi ir atrasti tikai Maureras gadījumā.

Bet sakritību ir daudz.

Foto: AFP/SCANPIX

Kad Lindals dzīvoja Lisles apgabalā netālu no Čikāgas - tur mēdza pazust sievietes. Laikā, kad Lindals pārcēlās uz Auroras apgabalu, sievietes pārstāja pazust no Lisles apgabala un sāka pazust netālu no viņa jaunajām mājām.

Kādas jaunas sievietes ķermenis tika atrasts aptuveni kvartāla attālumā no vietas, kur tika atrasts Maureras ķermenis. Un dienā, kad Lindals, domājams, nolaupīja Maureru, viņš mēģināja, bet nespēja pārliecināt citu meiteni iekāpt viņa automašīnā.

Izmeklētāji mēģina identificēt vairākas sievietes, kuru fotogrāfijas - daudzās no tām redzami kaili ķermeņi - tika atklātas Lindala dzīvoklī pēc viņa nāves. Šķiet, ka vienā no šīm fotogrāfijām redzama Debora Makalla, skolniece, kura pazuda 1979. gadā un kuras ķermenis tā arī netika atrasts.

Dažās fotogrāfijās jaunās sievietes izskatās nobijušās. Citiās izskatās, ka viņas pozē brīvprātīgi, un sejās neesot lasāmas ne mazākās bailes. Bet stāsts par Koljanderi ir atgādinājums, ka šīm sejām nevar uzticēties.

Koljandere policijai aprakstīja, kā Lindals lika viņai rīkoties, kamēr viņš fotografēja viņu.

"Viņa sacīja, ka viņš viņai jautājis:"Kāpēc tu neizskaties tā, ka tev būtu jautri?"" minēja Laudons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu