Kāda ir Dobeles novada deputāta saistība ar skolēna nāvi? Tiesā Eihmani par nepilngadīga strādnieka bojāeju viņa saimniecībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagājis pusotrs gads, kopš saimniecībā "Auru grauds" strādājošais 17 gadus vecais skolnieks mira slimnīcas palātā no darbā gūtajiem ievainojumiem. Šausminošā negadījuma izmeklēšanā iesaistījās gan Valsts darba inspekcija, gan policija, taču pierādījumu vākšanas process izrādījās lēns. Līdz tiesai krimināllieta nonāca salīdzinoši vēlu, un tikai ceturtdien, 16. janvārī, sāka pratināt lieciniekus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Raidījums norāda, ka Auru pagasta iedzīvotāji, neizprotot izmeklēšanas vilcināšanos, kļuvuši dusmīgi.

"Pirmkārt, ir jāsāk šķetināt tā darbavieta, darba drošība ir zem katras kritikas. Jo, ja paņem nepilngadīgu jaunieti, kurš iet darbā bojā, nav kādam jāsaņem sods?" raidījumam saka kāda Auru ciema iedzīvotāja, kura vēlas palikt anonīma.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Majevska 2019. gada augustā atklāja, ka abi apsūdzētie darba devēji savu vainu noliedz un nevēlas izciest likumā noteikto sodu. Uzņēmuma īpašnieks zēnam neizsniedza darbam paredzētu apģērbu, kā arī neizskaidroja pareizu apiešanos ar agroķīmijas vielām, kas izraisīja pusaudža nāvi.

"Lielākais jautājums, kā varēja tā bez darba drošības apģērba, bez maskas. Ja jau tā ir inde, jābūt cimdiem, apģērbam aizsargājošam," uzskata "Degpunktā" taujātā iedzīvotāja.

Ceturtdien, 16. janvārī, Zemgales rajona tiesa sāka skatīt kriminālprocesu, kurā apsūdzēts deputāts Viktors Eihmanis un viņa dēls Ervīns. Tiesas sēde notika aiz slēgtām durvīm, un gaitenī sēdošie liecinieki baidījušies procesu komentēt.

Noskaņa pie tiesas sēdes kabineta bija drūma. Saskaņā ar krimināllikumu kooperatīva "Auru grauds" direktoram Viktoram Eihmanim draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Arī viņa dēls, Ervīns, būdams uzņēmējsabiedrības vadītājs, bija atbildīgs par darbinieku drošību, un tiesā tiks lemts arī viņam piemērojamais sods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu