"Kaimiņa kungs ir aktieris, kuram vienmēr ir rakstīts scenārijs." Ģirģens asi izsakās par Kaimiņu un Strīķi kā viņa "mammu" (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 Sandis Ģirģens
Sandis Ģirģens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Komentējot partijas "KPV LV" nākotni un Artusa Kaimiņa izslēgšanu no Saeimas frakcijas, šo politisko spēku pārstāvošais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens intervijā "900 sekundēs" pauda viedokli, ka Kaimiņš šajā ziņā neesot uzskatāms par cietušo un jau ilgstoši darbojoties Jaunās konservatīvās partijas (JKP) labā.

Pēdējās nedēļās arvien biežāk tiek runāts par "KPV LV" nākotni – no Saeimas frakcijas izslēgti deputāti Artuss Kaimiņš un Aldis Blumbergs, tāpat izskan viedokļi par politiskā spēka tēla maiņu. Februārī partijai gaidāms kongress, un, komentējot pēdējā laika notikumus, Ģirģens veltīja asus vārdus no frakcijas izslēgtajiem deputātiem.

"Kaimiņa kungs nav cietušais "KPV LV", viņš jau sen strādā JKP labā. Faktiski nenāca uz frakcijas sēdēm, visu informāciju piegādāja Strīķes kundzei. Principā šis aktieris ir atgriezies tur, kur viņam ir jāstrādā – pie savas mammas -, un tā ir Strīķes kundze. Strīķes kundze, visticamāk, ir apsolījusi Kaimiņa kungam, ka viņam neiestāsies kriminālatbildība un ir maigi viņu, kā saka, paņēmusi savos aptvērienos.

Tāpēc es viņam novēlēšu laimi, ir tikai viena problēma: Kaimiņa kungs ir aktieris, kuram vienmēr ir rakstīts scenārijs, un scenārijus rakstīja Gobzema kungs. Tā kā viņam šobrīd vairs nebija, kas raksta scenāriju, līdz ar to viņš pats ir aizgājis," stāstīja Ģirģens.

Saistībā ar deputāta un Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Blumberga izslēgšanu no frakcijas Ģirģens sacīja: "Problēma ir tāda, ka viņš faktiski nenāca uz darbu, nestrādāja, un tāpēc viņš aizgāja gan no Iekšlietu ministrijas, gan aizgāja prom no "KPV LV"."

Ministrs pauž viedokli, ka partijai esot jāuzsāk jauna dzīve un kā paraugu piegājienam darbiem aicina ņemt piemēru no viņa rīcības rezultātiem. Jautāts par iespējamo "KPV LV" nosaukuma maiņu, viņš norāda, ka šis jautājums ir jāapspriež partijas kongresā.

Ģirģens tiek minēts kā viens no iespējamajiem partijas premjera amata kandidātiem tālākā nākotnē, taču uz jautājumu, vai viņam ir tādas ambīcijas, konkrētu atbildi pagaidām nesniedza: "Es koncentrējos uz iekšlietu ministra amata pienākumiem. Es neesmu tendēts uz varu un amatiem. Man ir svarīgi darba rezultāti."

Video: "900 sekundes" saruna ar Iekšlietu ministru

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu