Video ⟩ "Vienkārši šausmas, mēs to nevaram ne saprast, ne pieņemt." Veterinārārsts Beinerts par piedzīvoto Austrālijā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veterinārās klīnikas SIA "Dr. Beinerts" veterinārārsts Jānis Beinerts
Veterinārās klīnikas SIA "Dr. Beinerts" veterinārārsts Jānis Beinerts Foto: Ieva Lūka/LETA

"Ugunsgrēku plosītajā Austrālijā notiekošais ir šausmas, kuras aptvert var tikai esot tur uz vietas," tā piedzīvoto uguns pārņemtajā Austrālijā raksturo veterinārārsts Jānis Beinerts, vēsta raidījums "900 sekundes".

Veterinārārsts no Austrālijas atgriezies šajā nedēļā, viņš joprojām atrodas spēcīgu emociju iespaidā.

"Divas nedēļas atpakaļ es par Austrāliju nezināju neko, apmēram to, ka tur ir koala. Tagad es esmu iemīlējies Austrālijā," raidījumam saka Beinerts.

Veterinārārsts doties uz tālo zemi izlēma pēkšņi. Viņš plānoja palīdzēt saviem Austrālijas kolēģiem glābt plašajos ugunsgrēkos ievainotos dzīvniekus. Taču, ierodoties tur, viņš saprata, ka bija nepieciešams vairāk sagatavoties.

"Mani neviens negaidīja, es jau domāju, ka ar puķēm jau pie trapa gaidīs, nu smiekls galīgākais, jo tur valsts ir tik ļoti sakārtota, varētu teikt Vācija drusku atpūšas. Lai tu kaut kur tiktu, tad sākumā manā gadījumā darba vīza bija nepieciešama, jo savādāk tas viss ir nelegāli un nepareizi," norāda Beinerts.

Neskatoties uz to, ka viņam koalu glābšanā piedalīties neizdevās, tomēr viņš piedzīvoja to gaisotni, kas valda uguns pārņemtajā kontinentā.

"Tas, kas tur notiek, ir vienkārši šausmas, mēs to nevaram ne saprast, ne pieņemt," saka veterinārārsts.

Taču arī brīvprātīgo netrūkst, piemēram, daudzi iedzīvotāji ņem uz mājām atveseļot koalas. Veterināri koalām un citiem dzīvniekiem sniedz pirmo palīdzību, bet tālāk ilgstošā atlabšana notiek pie brīvprātīgajiem mājas apstākļos.

"Kad viņš ir atlabis, dod atpakaļ vetārstam, kur tālāk nodod fondam, kuri skatās rajonus, kur izmitināt," stāsta Beinerts.

Izdegušo mežu apmērs ir vairāk nekā milzīgs – 186 000 kvadrātkilometri, tas ir teju trīs Latviju teritorija.

Veterinārārsts bilst: "Deg tur 30 līdz 40 kilometrus aiz Sidnejas, aiz pilsētas kaut kur, bet izejot katru dienu uz balkona, jūt to krāsmatu smārdu.

Iedomājies, kā ir jādeg Jelgavā, lai Rīgā smirdētu?!"

Tomēr vietējie iedzīvotāji esot labā un optimistiskā noskaņojumā, nekāda panika nav jūtama. Arī Jānis Beinerts ir optimistisks, par spīti ne pārāk veiksmīgajam pirmajam lidojumam uz Austrāliju, veterinārs jau gatavojas otrajai reizei.

Šoreiz gan būšot ne tik sasteigti,  Beinerts tagad cenšas nokārtot nepieciešamos dokumentus, lai Austrālijā viņam ļautu glābt dzīvniekus un tieši koalas, kuras ārstam esot īpaši mīļas.

Video: "900 sekundes" saruna ar Jāni Beinertu

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu