Lietuvas policija secinājusi, ka meitenītes nolaupīšana Viļņā nav notikusi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lietuvas policija

Viļņas policija lūgs prokuratūru izbeigt izmeklēšanu par iespējamu meitenes nolaupīšanu Viļņā, kas kopš trešdienas, 15. janvāra, vakara pievērsusi mediju un plašas sabiedrības uzmanību, piektdienas vakarā preses konferencē paziņojis Viļņas apriņķa galvenā policijas komisariāta priekšnieks Sauļus Gags.

"Šodien varam paziņot, ka iegūtais datu kopums mums ļauj secināt, ka nav bijis tāda notikuma kā iespējama personas nolaupīšana," viņš sacījis. "Personas, kas redzēja šo incidentu, varēja to interpretēt pēc savas izpratnes."

"Notikums bija, bet mums nav datu, ka tā būtu bijusi bērna nolaupīšana," skaidrojis Viļņas policijas vadītājs, vienlaikus piebilzdams, ka sākotnēji saņemtās ziņas par incidentu nav uzskatāmas par apzinātu maldināšanu.

"Mēs visi esam atšķirīgi un atšķirīgi uzlūkojam lietas. Šai gadījumā mums nav informācijas, ka tā būtu bijusi apzināta maldināšana," viņš norādījis.

Gags arī vēlreiz apliecinājis agrāko informāciju, ka pēdējo dienu laikā nav saņemtas ziņas ne par viena bērna pazušanu.

Viņš uzsvēris, ka policija informāciju par iespējamu bērna nolaupīšanu vērtējusi ļoti nopietni un mobilizējusi visus spēkus notikušā noskaidrošanai. Pēc Gaga teiktā, notikušo var vērtēt kā ļoti labas policijas mācības, kuru laikā veikts liels darbs un policija apliecinājusi spēju strādāt kā saliedēta komanda un sadarboties ar citām institūcijām.

Policijas paziņojums tomēr nav kliedējis neskaidrību, kas pirms divām diennaktīm noticis Karolinišķu mikrorajonā, netālu no Viļņas televīzijas torņa.

Saskaņā ar informāciju, kas trešdienas vakarā parādījās medijos, kāds vīrietis policiju informējis, ka pie viņa pienākuši divi vienpadsmit vai divpadsmit gadus veci zēni un pastāstījuši, ka nolaupīta viņu draudzene.

Drīz pēc tam Lietuvas policija izplatīja paziņojumu, kurā bija norādīts, ka nezināmas markas sudraba vai zelta krāsas automašīnā ar dzeltenu ārvalstu numuru, iespējams, iesēdināta un aizvesta aptuveni tāda paša vecuma meitene.

Viļņā tika sacelti kājās lieli policijas spēki un pārbaudītas visas automašīnas, kas līdzinājās zēnu aprakstītajai. Uz notikušo nekavējoties reaģēja arī autovadītāji - sociālajā tīklā "Facebook" tika izveidota īpaša grupa, kas aicināja šoferus iesaistīties meklēšanā.

Lai gan jau trešdienas vakarā tika aicināti atsaukties vecāki, kuriem varētu nebūt zināma viņu bērnu atrašanās vieta, tāda informācija netika saņemta ne no vecākiem, ne bērnunamiem.

Ceturtdien policija atzina, ka tiek izskatītas visas iespējamās versijas, ieskaitot maldinošu ziņojumu policijai, bet pēcpusdienā paziņoja, ka izveidots fotorobots, lai palīdzētu atpazīt vīrieti, kura rīcībā varētu būt policiju interesējoša informācija. Kā tobrīd uzsvēra Gags, fotorobotā atveidotais vīrietis nav aizdomās turētais, bet tikai cilvēks, kas varētu sniegt būtisku informāciju par notikušo.

Viļņas policijas vadītājs piektdienas preses konferencē neatbildēja uz žurnālistu jautājumiem par to, vai ir konstatēts, ko redzējuši nopratinātie aculiecinieki, norādot, ka bez prokurora atļaujas nevar atklāt sīkākas pirmstiesas izmeklēšanas ziņas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu