Vadošie britu psihiatri pievērš uzmanību kaitējumam, ko sociālie tīkli var nodarīt jauniešu garīgajai veselībai (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Britu Karaliskās Psihiatru Koledžas speciālisti mudina tādus tehnoloģiju milžus kā "Facebook" un "Twitter" padarīt pieejamus pētījumus par iespējamo kaitējumu, ko jauniešiem nodara pārmērīga sociālo tīklu lietošana, vēsta aģentūra AP.

Organizācija arī aicina šīm kompānijām noteikt augstākus nodokļus. Daļu no ienākumiem varētu izmantot, lai finansētu pētījumus, kuros cenšas noskaidrot, kā paškaitējuma, pašnāvības un citu garīgās veselības problēmu riskiem tiek pakļauta daļa jauniešu.

Organizācijas vadošā speciāliste pusaudžu jautājumos Dr. Bernadka Dubicka piektdien, 17. janvārī, pavēstīja, ka savā praksē aizvien biežāk sastopas ar jauniem cilvēkiem, kas "sociālo tīklu lietošanas un tiešsaistes diskusiju" dēļ nodara sev kaitējumu.

Viņa pastāstīja, ka pētniekiem nav iespējams noskaidrot sociālo tīklu lietošanas riskus un ieguvumus, ja lielākie nozares uzņēmumi nedalās ar saviem datiem un nepalīdz finansēt jaunus pētījumus.

Molijas Raselas, kura 2017. gadā 14 gadu vecumā izdarīja pašnāvību, tēvs apgalvoja, ka atbalsta izvirzītos priekšlikumus. Ians Rasels sacīja, ka ir "steidzama nepieciešamība" aizsargāt jauniešus.

Viņš apglalvoja, ka "nav šaubu, ka sociālie tīkli palīdzēja nonāvēt manu meitu", pēc tam, kad vīrietis meitenes datorā bija atradis drūmus un depresīvus materiālus, uzskatāmus materiālus ar paškaitējumu un pašnāvību iedrošinošas mēmes."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu