Saeimas ēkā plānoti ievērojami būvdarbi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas galvenajā ēkā jau 2020. gadā varētu notikt pamatīgi būvdarbi, jo eksperti secinājuši, ka atsevišķas telpas nav drošas izmantošanai, vēsta raidījums "Panorāma".

Pagaidām gan vēl nav skaidrs, cik remonts varētu izmaksāt. Jēkaba ielas 11. nama kapitālais remonts iepriekšējo reizi veikts pirms 40 gadiem, taču arī ne visā ēkā un ne visām konstrukcijām. 

"Ir pilnīgi skaidrs, ka nepieciešams veikt starpstāvu konstrukciju stiprināšanu un, ņemot vērā konstatēto, Saeimas prezidijs ir uzdevis administrācijai nākt klajā ar informāciju, kādi darbi ir veicami neatliekami," teica Saeimas Preses dienesta vadītājs Juris Vīgulis. 

Saeimas priekšsēdētājas biedres Dagmāras Beitneres-Le Gallas (Jaunā konservatīvā partija) kabinetā ieiet pat aizliegts.

Tāpat telpas centrālajā ēkā pilnībā jāpamet Juridiskajai komisijai, kura tagad darba kabinetu dala līdz ar citām komisijām frakciju mājā pāri ielai. Kabineti jāatbrīvo arī citiem deputātiem un darbiniekiem.

Šogad projektēšanas izmaksām Saeima nama Jēkaba ielā 11 remontam paredzēti 600 tūkstoši eiro, bet kopumā centrālās ēkas uzturēšanai, tostarp kapitālajiem remontiem, budžetā plānoti 1,23 miljoni eiro. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu