"Man ir ļoti skumji, ka sanācis šādi." Harijs izsakās par atteikšanos no karaliskajiem tituliem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Princis Harijs svētdien, 19. janvārī, izteicās, ka atsakoties no karalisko titulu izmantošanas viņš uzticas liktenim, taču "citas iespējas tiešām nebija", vēsta raidorganizācija BBC.

Svētdien Harijs labdarības pasākumā Londonā atklāja, ka kopā ar sievu esot vēlējies turpināt kalpot Lielbritānijas karalienei, taču ne uz nodokļu maksātāju rēķina. "Diemžēl tas nebija iespējams," viņš norādīja.

Vienlaikus Harijs uzsvēra, ka nekur nepazudīšot.

"Lielbritānija ir manas mājas un vieta, ko es mīlu. Tas nekad nemainīsies," viņš uzsvēra.

Harijs un Megana pagājušonedēļ ar karalieni panāca vienošanos, kuras ietvaros atteicās no karalisko titulu izmantošanas un valsts finansējuma. 

Vienošanās nozīmē, ka Elizabetes mazdēls Harijs un viņa sieva Megana pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība". Savulaik to jau tika pieredzējusi Harija māte princese Diāna, kad viņa 1996. gadā izšķīrās no prinča Čārlza.

Karaliene Elizabete II atzina, ka ir "īpaši lepna par to, cik ātri Megana kļuva par daļu no ģimenes", un novēlēja pārim "laimīgu un mierīgu jauno dzīvi".

Vienošanās nosacījumos paredzēts, ka pāris atmaksās 2,4 miljonus sterliņu mārciņu, kas no nodokļu maksātāju līdzekļiem tērēti, lai netālu no Vindzoras pils atjaunotu Frogmoras kotedžu.

Labdarības organizācijas "Sentebale" rīkotajā pasākumā Harijs apliecināja "visdziļāko cieņu" pret karalieni. "Mēs cerējām, ka varēsim turpināt kalpot karalienei, Nāciju Sadraudzībai un manām militārajām saistībām, taču ne par nodokļu maksātāju naudu. Diemžēl tas nebija iespējams," norādīja Harijs. 

Runā viņš norādīja, ka pēc precībām pāris esot bijis "aizrautības un cerību pilns, gatavs kalpot".

"Šo iemeslu dēļ man ir ļoti skumji, ka sanācis šādi. Kopā ar sievu pieņemtais lēmums atkāpties [no karalisko pienākumu pildīšanas] nenācās viegli," skaidro Harijs.

"Tās bija mēnešiem ilgas sarunas pēc problēmām daudzu gadu garumā. Es zinu, ka ne vienmēr visu esmu izdarījis pareizi, bet šajā gadījumā citas iespējas tiešām nebija."

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu