Zināms, uz kurieni pārcēlies restorāns "36. līnija" (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Restorāna "36.līnija" īpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Restorāna "36.līnija" īpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Restorāns "36.līnija" un kafejnīca "Apetite" pārcēlies uz jaunām telpām Dubultos, Baznīcas ielā, un plāno palikt tur pastāvīgi, pastāstīja restorāna pārvaldnieka "Lauris Service Restaurants" līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs.

Vienlaikus viņš norādīja - ja radīsies iespēja atkal strādāt telpās 36.līnijā 1202, Jūrmalā, šajā adresē, iespējams, tiks atvērts otrs "36.līnijas" restorāns, kura telpas ēdinātājs atstāja dabas aizstāvju pretenziju dēļ un darbu konkrēti šajā adresē turpināt nedrīkstēja.

Aleksejevs pauda gandarījumu, ka divās dienās izdevies pārvākties uz jauno adresi un restorāns var turpināt darbu kā iepriekš. Tāpat viņš pateicās visiem, kas vēlēja restorānam labu un sniedza atbalstu.

Savukārt, jautāts par dabas aizstāvju paustajām pretenzijām, līdz ar kurām restorānam "36.līnija" nācās mainīt adresi, Aleksejevs skaidroja, ka dabas aizstāvji apstrīdēja Jūrmalas pilsētas domes restorānam izsniegtās atļaujas. "Cilvēki apstrīdēja domes normatīvos aktus, līdz ar to mēs šeit esam trešā persona," viņš sacīja.

"Gribu arī uzsvērt, ka nekādas kāpas neesmu noracis. Man ir gan Valsts vides dienesta, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas saskaņojumi. Ja man šādu saskaņojumu nebūtu, es nebūtu neko darījis," skaidroja Aleksejevs.

LETA jau ziņoja, ka dabas aktīvistu pretenziju dēļ uz laiku Jūrmalā slēgts restorāns "36.līnija". Pēc restorāna "Facebook" paziņojumā sniegtās informācijas, patlaban saglabātas visas darba vietas, kā arī tiek veikti norēķini ar piegādātājiem, valsti un bankām. "Nav pamata uztraukumam, nav apturēta uzņēmuma saimnieciskā darbība," uzsvērts paziņojumā, piebilstot, ka tostarp tiek apkalpoti izbraukuma pasākumi.

Paziņojumā arī minēts, ka strīds ir tikai un vienīgi par konkrēto adresi - 36.līnija 1202, Jūrmala -, kurā atrodas restorāns.

"Facebook" ierakstā atzīmēts, ka atbilstoši Vides aizsardzības likumam jebkurš Latvijas pilsonis var apstrīdēt jebkuru pašvaldības izsniegtu aktu. "Diemžēl ir pilsoņi, kas to izmanto ļaunprātīgi," pausts ierakstā, piebilstot, ka patlaban ir sāktas vairākas tiesvedības, kurās "36.līnija" sniegusi skaidrojumus, sadarbojoties ar Ekonomikas ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Jūrmalas pilsētas domi.

Pēc paziņojumā minētā, restorānu plānots pārcelt uz citām telpām Jūrmalā. Tostarp norādīts, ka līdz 6.februārim tiek izskatīts restorāna lūgums par kafejnīcas "Apetite" ēkas ekspluatācijas atjaunošanu, savukārt 7.februārī ir jāizskata lūgumu atjaunot apstrīdēto īslaicīgas būves būvatļauju restorāna ēkai.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2018.gadā restorāna "36.līnija" pārvaldītājs "Lauris Restaurant Service" strādāja ar 4,056 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka vairākas reizes un bija 3404 eiro.

Kompānija "Lauris Restaurant Service" reģistrēta 2007.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 56 896 eiro. Kompānijas īpašnieki vienādās daļās ir Aleksejevs un Daugavpilī dzimušais uzņēmējs, Krievijas pilsonis, bijušā Maskavas pašvaldības ierēdņa dēls Igors Mališkovs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu