Video ⟩ Ķīnas atrakciju parks liek dzīvai cūkai "lēkt" ar gumiju, lai piesaistītu tūristus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Ķīniešu atrakciju parks "The Meixin Red Wine Town" par godu jaunajai atrakcijai un ar mērķi piesaistīt apmeklētājus lika dzīvai cūkai nolēkt ar gumiju. Dzīvnieks tika piesprādzēts pie gumijas un tas "noleca" no 68 metru augsta torņa, vēsta raidsabiedrība BBC.

Internetā ir pieejams video, kur redzams, kā sasieto cūku ved augšup tornī. Citā video redzams cūkas "lēciens" no torņa un kā viņa turpina kviekt ik reizi, kad gumija inerces vadīta turpina mētāt cūku augšā, lejā.

Tematiskais parks skaidroja, ka pasākums tika rīkots, lai atzīmētu jaunās atrakcijas atklāšanu.

Honkongā esošā raidsabiedrība South China Morning Post (SCMP) ziņoja, ka parka pārstāvis šo dzīvnieka mocīšanu nosauca par "tikai nelielu izklaidi" un norādīja, ka dzīvnieks tik un tā ir jānogalina, lai viņu varētu ēst Ķīnas Jaunā gada svinību laikā.

"Šodien ir mūsu jaunās atrakcijas atklāšanas diena. Mēs ļāvām cūkai veikt pirmo lēcienu, jo cūkgaļas cenas šogad ir bijušas ļoti augstas, un nesen tās nedaudz pazeminājās," teicis parka īpašnieks.

SCMP atzīmēja, ka Ķīnā cūkgaļas cenas ir palielinājušās pēc cūku mēra uzliesmojuma, kā laikā tika nokautas miljoniem cūku, bet cenas no novembra līdz decembrim atkal ir nedaudz pazeminājušās.

Medijs "The Global Times" citēja atrakciju parka pārstāvi, kurš vēlējās palikt anonīms, ka "cūkas gumijlēkšana ir kas nebījis un tas piesaistīs tūristus un vietējos iedzīvotājus apmeklēt mūsu parku."

Pasākums tika plaši kritizēts sociālajos medijos Ķīnā.

Viena persona sociālo mediju platformā "Weibo" rakstīja: "Tas ir nožēlojami! Tā ir pretīga mārketinga ideja, lai piesaistītu uzmanību, ļaunprātīgi izmantojot cūku!"

Un vēl viens cilvēks "Weibo" rakstīja saskaņā ar SCMP: "Es tajā neredzu neko smieklīgu. Kāpēc cilvēki smējās? Tikai tas, ka dzīvnieks nevar izteikt bailes, nenozīmē, ka viņš nebaidās."

"Sasiet un nomest parka vadītāju būtu daudz izklaidējošāk," cilvēki komentējuši

Atrakciju parks vēlāk paziņojumā atzina kritiku un atvainojās sabiedrībai.

Parka pārstāvis sacīja, ka pēc notikuma cūka tika aizvesta uz nokaušanu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu