Šķēlem 15+9 "Kalev"/"Cramo" komandas uzvarā Vienotajā līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: BC Kalev/Cramo / Facebook

Latviešu basketbolists Aigars Šķēle pirmdien guva 15 punktus un deviņreiz rezultatīvi piespēlēja Vienotās līgas spēlē, pielikdams roku Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandas uzvarā.

Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Šķēles pārstāvētā "Kalev"/"Cramo" savā laukumā ar rezultātu 88:76 (26:15, 19:13, 21:21, 22:27) pārspēja Saratovas "Avtodor" komandu un pārtrauca triju zaudējumu sēriju.

Šķēle šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā grozā raidīja sešus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī visus trīs "sodiņus".

Tāpat basketbolists deviņreiz rezultatīvi piespēlēja, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pa reizei pārtvēra bumbu un to zaudēja, četrreiz pārkāpa noteikumus un divreiz izprovocēja piezīmi pretiniekam, kā arī tika pie mačā augstākā lietderības koeficienta 26.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Kails Vinaless, bet pretiniekiem 17 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Aizejam Hiksam.

Citā mačā Sanktpēterburgā "Zeņit" ar 63:82 (13:17, 17:18, 21:23, 12:24) piekāpās Maskavas CSKA, kuras rindās nespēlēja savainotais Jānis Strēlnieks.

Mājiniekiem Jevgeņijs Voronovs guva 14 punktus, bet viesiem Johanness Voitmans sakrāja 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

"Kalev"/"Cramo" komanda ar sešām uzvarām 14 spēlēs Vienotajā līgā pakāpusies uz astoto vietu, bet CSKA ar 11 panākumiem 15 mačos ir otrā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu