"Vietējais sanitārs." Sarūsējušā "žiguļa" īpašnieks jau 16 gadus "darba" gaitās dodas bez tehniskās apskates (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aculiecinieka video kādam kuriozam mantu pārvadātājam
Aculiecinieka video kādam kuriozam mantu pārvadātājam Foto: Ekrānuzņēmums

Pamatīgi sarūsējušais "žigulis" iekritis acīs nevienam vien rīdziniekam un visbiežāk to varot redzēt Ķengaraga pusē, kur atrodas vairāki metāllūžņu pieņemšanas punkti. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datubāzes informācija liecina, ka automašīna pēdējo reizi tehnisko apskati izgājusi pirms 16 gadiem, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma skatītāji pavēstīja, ka spēkrats regulāri manīts Višķu ielas apkaimē. Iedzīvotāji arī "Bez Tabu" norādīja uz garāžām, pie kurām tas regulāri novietots.

Ar "žigulīti" braucot kāds kungs ar iesauku Pigmejs -  viņš esot metāllūžņu nodošanas "haizivs", uzzināja raidījums.

"Viņš savāca visus metāllūžņus, ko daudzi izmeta no dzīvokļiem. Domei vajadzētu padomāt par to, lai viņam iedotu citu rumaku," raidījumam pastāstīja kāda veikala darbinieks, kurš "žiguļa īpašnieku regulāri redz braucam garām savai darbavietai. "Ja viņam nebūs, ar ko vākt, tad būs miskaste."

"Viņš ir kā vietējais sanitārs," piebilda kolēģis.

CSDD pārstāve Ieva Bērziņa raidījumam skaidroja, ka "atbilstoši likumdošanai, ja transportlīdzeklis trīs gadus nav uzrādīts tehniskā apskatē, tas tiek izslēgts no reģistra. Arī šis transportlīdzeklis ir izslēgts no reģistra, ar to nedrīkst piedalīties satiksmē." 

"Par to pienākas sods," sacīja Bērziņa.

Par braukšanu bez derīgas tehniskās apskates sods ir līdz 120 eiro, kā arī, piedaloties satiksmē bez derīgas OCTA, sods arī ir līdz 120 eiro.

"Bez Tabu" izdevās atrast "žiguli", bet ne tā saimnieku. Metāllūžņu pieņemšanas punkta darbinieki raidījumam pastāstīja, ka tā īpašnieks "darba zirgu", iespējams, arī atdošot kopā ar pārējo kravu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu