Sevastova zaudē "Australian Open" pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anastasija Sevastova - Rebeka Šramkova
Foto: Anastasija Sevastova - Rebeka Šramkova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Melburnā zaudēja sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā un izstājās no vienspēļu sacensībām.

Ar 31.numuru turnīrā izliktā Sevastova pirmajā kārtā ar 1-6, 1-6 zaudēja mājiniecei Ajlai Tomļanovičai (WTA 52.).

Cīņa ilga vien stundu un 17 minūtes, kaut gan otrajā setā Sevastovai bija labas iespējas iegūt punktu, servējot pretiniecei, gan trešajā geimā, kas ilga apmēram desmit minūtes, gan uzvarēt piektajā geimā.

Uzvaru Tomļanovičai nodrošināja Sevastovas sitiens tīklā.

Latvijas tenisiste gan precīzāk servēja, trāpīdama laukumā 70 procentus pirmo servju, kamēr pretiniecei tas izdevās 56 procentos gadījumu, taču Tomļanoviča uzvarēja četras no piecām šādām izspēlēm, kamēr Sevastova tikai katru otro.

Latvijas sportiste neizmantoja nevienu no septiņām breikbumbām, kamēr pretiniecei tas izdevās piecos gadījumos no 13. Sevastova arī vairāk kļūdījās, pieļaujot 30 tehniskos brāķus, pretiniecei kļūdoties par astoņām reizēm mazāk.

Sevastovai šī sezona nav iesākusies visai veiksmīgi, jo pirmajos divos turnīros viņa piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā. WTA rangam "sāpīgāks" bija Brisbenas "Premier" turnīrs, kurā pērn izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā un izcīnīt 100 ranga punktus. Tie gan nu jau ir zaudēti, kā rezultātā no sezonas sākuma pozīcijas (WTA 27.), viņa noslīdējusi līdz 32.vietai.

Liepājniece aizvadītajā sezonā savu vienīgo titulu ieguva Latvijā notikušajā Jūrmalas "International" turnīrā, gadu noslēdzot ar 29 uzvarām 51 duelī.

Austrālijas atklātajā čempionātā Sevastova šogad spēlē jau septīto reizi. Pērn viņai izdevās atkārtot savas karjeras labāko sniegumu šajās sacensībās, iekļūstot ceturtajā kārtā, par ko viņa nopelnīja 240 WTA ranga punktus.

Austrālijas sportiste šosezon piedalījusies tikai vienā turnīrā, Brisbenas "Premier" sacensībās izstājoties otrajā kārtā, jo nācās piekāpties spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai. Pērn tenisiste finālā spēlēja tikai Taizemē "International" raudzes turnīrā, pie tituliem netiekot.

Šī austrālietei ir jau trešā reize šajā turnīrā, bet nevienā no iepriekšējām divām viņai nav izdevies pārvarēt pirmo kārtu.

Abas sportistes iepriekš karjerā tikušās divas reizes - 2018. un 2019.gadā Maljorkas "International" turnīrā. Abās tikšanās reizēs pārāka bija Sevastova.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta pērnās sezonas labākā tenisiste Ešlija Bārtija, savukārt vīriešu konkurencē pirmais numurs piešķirts spānim Rafaelam Nadalam.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies no 20.janvāra līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu